Su Değişimi
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2007 09:16
100 Litrelik bir akvaryum kurdum... İçine yeni doğmus (yaklaşık 2 aylık) 30 tane cichlid yavruları koydum...
3 sorum olacak ;
1) Atman'ın iç filtresini kullanıyorum... Bu filtreyi ne zamanda bir temizlemeliyim ve içindeki süngeri ne zaman değiştirmeliyim ?
2) Su azaldıkça ilave ediyorum peki su değişimi yapmalımıyım ve ne sıklıkta ?
3) Hava Motoru devamlı çalışmak zorundamı ? Yada ne kadar zaman da bir çalıştırmalıyım ?
Cevaplarınız için teşekkürler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2007 09:40
Ahmet bey;
Öncelikle akvaryumunuz ve balıklarınız hayırlı olsun,sağlıklı büyütmenizi dilerim.
1- Filtrenizi hafta da bir akvaryumdan aldığınız su ile temizlemeniz (oluşan yararlı bakterilerin yok olmaması için )gerekir.
2- Haftalık %20 su değişimi uygun olacaktır(akvaryumunuza koyacak olduğunuz suyu bir gün öncesinden üstü açık bir kova ve benzeri kapta bekletmeniz,suyun klordan arınmasını sağlayacaktır.)
3- Hava motorunu devamlı çalıştırmanızı(oksijen yeterliliği bakımından) öneririm.
Saygılar,sağlıklı balıklar.
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2007 12:20
[QUOTE=teRmiNix]Bununla beraber arama butonunu kullanarak cok yararli bilgilere ulasabilirsiniz.
Basarilar diliyorum.
[/QUOTE]
Arama butonu birçok konuda fayda sağlarken, bazen detaylar arasında kaybolabiliyoruz...Özellikle yeni başlayanlar için... O yüzden kısa ve öz soru sormayı sectim...
Yada ben henüz bu forumlara alışamadım...
Cevaplar icin tesekkurler...
Ancak hava motorunun devamlı çalışmasına biraz itirazım var, cunku 100 L suyun oksijeni ne kadar zamanda bitebilir ki ?
Şu yüzden motora biraz taktım ; sanırım aldığım motor biraz büyük, çift çıkışlı... Ne kadar sıksam da yine fazla hava çıkıyor ve içerideki sirkülasyonu arttırıyor... Zaten filtreninde bir sirkülasyonu var...
Benim akvaryum biraz akıntılı bir akvaryum ![Smile](smileys/smiley1.gif)
![Smile](smileys/smiley1.gif)
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2007 12:21
[QUOTE=DoGaN] Ahmet bey;
tesekkurler...
Öncelikle akvaryumunuz ve balıklarınız hayırlı olsun,sağlıklı büyütmenizi dilerim.
1- Filtrenizi hafta da bir akvaryumdan aldığınız su ile temizlemeniz (oluşan yararlı bakterilerin yok olmaması için )gerekir.
2- Haftalık %20 su değişimi uygun olacaktır(akvaryumunuza koyacak olduğunuz suyu bir gün öncesinden üstü açık bir kova ve benzeri kapta bekletmeniz,suyun klordan arınmasını sağlayacaktır.)
3- Hava motorunu devamlı çalıştırmanızı(oksijen yeterliliği bakımından) öneririm.
Saygılar,sağlıklı balıklar.
[/QUOTE]
![Clap](http://www.akvaryum.com/Forum/smileys/smiley32.gif)