Su Kaplumbağası Bakımı ve Akvaryum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[/QUOTE] Selam;
4 kaplumbağam var biri 4 cm 2 si 3.5 cm biride 7 cm
sizce bunlar için bu kadar büyüklükte akvaryum yetermi
bide ben 20 cm eni az buldumda acaba camcıdanmı yaptırsam
72 litre 1 kaplumbayı 1-2 sene idare eder. 3ünü geri vereceksen 72 litre olabilir. 3ünü vermesen de 2 sini geri ver, ileride sorun olur ;).
Ben Kalumbağ akvaryumu almak istiyorum. Bişey sormak istiyorum. Bir akvaryum baktım ÜST kısmının yarısı kapaklı. Akavaryumcu balık akvaryumu oldugunu söyledi Ama büyük oldugu icin onu almak istiyorum. Bazı arkadaşların ekledıgı fotograflara baktım hıcbırınde kapak yoktu. Benim alacagım akvaryumun kapagının altında florasan lamba var uzun orayamı takmalıyım UVB ısıgını onların o uvb ısıklarının uzun olanları varmı. Yada söyle sorayım uvb lambası sadece kuru alan ıcınmı yuvarlak normal ampul gıbı olanlarmı peki ben o kapagın altındakı yere hangı lambayı takıcam onun işlevi ne olucak. yani öğrenmek istegim kapaklı akvaryum kaplumbağ için uygunmudur ve o kapagın altına takıcagam lamba ne işe yarayacaktır.akvaryumcu ya sordum aslında ama o lamba için biraz çelişkili cevap verdi yanıtlarsanız çok sevinirim
Zaten görmüşsündür Balık akvaryumunun üstündeki kapat çıkartabiliyor istediğin zaman çıkarıp takabilirsi ordaki ışık ile kaplumbağa kuru kalır ayrıyetten uvb lambada alabilirsi ama ikiside olacak uvb alabilecek maddi durumun yoksa vitamin veya gaga taşı al
Ya bu arada bu yaramazlar çok oburlar doymak bilmiyorlar ve çok hareketliler. Hele beni gördükleri zaman bana doğru gelmeye çalışıyorlar, akvaryumda olmasalar tepeme çıkacaklar herhalde :D