Su Kaplumbağası Bakımı ve Akvaryum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Beklemelisin her kaplumbağanın ortamına alışma süresi vardır. Biraz daha acıkınca yiyecektir. Yemi at suya ve uzaklaş belki senden çekiniyordur.
şimdi gelelim konuya, elimde 2 adet kırmızı yanaklı su kaplumbağası var. bu baktığım ilk kaplumbağa değil diğerleride ancak 5 ay yaşayabilmişti çok deneyimsizdim :( bu yeni gelenler ise doğum günü hediyesiydi, plastik bir kapta palmiyesi ile geldi. Hayvanların tekrar ölmesini istemediğim için hemen gidip bir filtre kocaman bir akvaryum ve kayalık üstü sahte bitkili bir platform aldım birde bana petshoptaki bayan kumda alın dedi ve bende ince kumlardan iki paket kadar aldım eve geldim akvaryumu temizledim kumları koydum filtreyi tam kapamayacak şekilde su koydum çünkü kaplumbağalarımdan biri oraya çıkmayı çok seviyor bu sorun yaratır mı :? Diğer yazılarda okudum pek sorun olmazmış deniyor fakat filtremin ses çıkartması normal mi ? Ayrıca kum koymayın demiş bazı arkadaşlar ne gibi bir zarar verebilir kapluşlarıma bu çünkü henüz kumu yediklerini görmedim hatta bir kaplumbağam hasta gibi sürekli kayanın altına giriyor kendini kuma gömüyor, daha çok küçükler üstelik. Hasta olduğunu düşündüğüm kaplumbağamı başka bir kaba almalı mıyım diğerini de hasta eder mi? Farklı bir kaba almıştım bir kaç saatliğine ve orada verdiğim yemleri sonunda yedi hatta çilekte vermiştim onuda yedi fakat akvaryuma geri aldığımda kayanın altına geri girdi :( suyun sıcaklığını nasıl sabit tutabilirim bu uv lambaları ile ilgili hiçbir bilgim yok ne yazıkki kendi florasanlı masa lambamı tepelerinden aşağı sarkıttım bir sorun olurmu onlara zarar veririr mi bu ışık? Çok soru sordum farkındayım ama bana yardımcı olursanız sevinirim kabuklarının sertliğini soracak olursanız açıkçası hasta olduğunu zannettiğim bebeğimin kabuğu biraz yumuşak ama yem yedi ( farklı bir kapta):(
üst kısmı dün yazdım. bugün ki durumlarını söylemek istedim belki biri bana yardımcı olabilir:( diğer kaplumbağam da durgunlaştı hasta gibi olan ile aynı akvaryuma girdiğinden beri ikiside sürekli uyuyor biri karada diğeri ise hep suyun dibinde kuytu köşede sizce neden böyle yapıyor? yemde yemiyorlar 3 farklı yem atıyorum ama hiçbirini yemiyorlar :(
Merhaba adım İsmail ben de yeni bir kırmızı yanaklı su kaplumbağası var palmiye ağaçlı bir su kabında, internetten yaptığım araştırmaya göre burada durması çok sakıncalı akvaryum araştırmasını falan yaptım ama biri 70 cm. diyor biri 30 cm. diyor kafam çok karıştı kaplumbağamı daha iyi bir ortamda beslemem için tüm yapmam gerekenleri ayrıntılı bir şekilde yazar mısınız akvaryum dan tutunda en ince ayrıntısına kadar yazarsanız sevinirim birde en kısa sürede cevap yazarsanız memnun olurum mesela bugün.
Merhaba adım İsmail ben de yeni bir kırmızı yanaklı su kaplumbağası var palmiye ağaçlı bir su kabında, internetten yaptığım araştırmaya göre burada durması çok sakıncalı akvaryum araştırmasını falan yaptım ama biri 70 cm. diyor biri 30 cm. diyor kafam çok karıştı kaplumbağamı daha iyi bir ortamda beslemem için tüm yapmam gerekenleri ayrıntılı bir şekilde yazar mısınız akvaryum dan tutunda en ince ayrıntısına kadar yazarsanız sevinirim birde en kısa sürede cevap yazarsanız memnun olurum mesela bugün.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir