Su Piresi üretiminde farklı bir hikaye
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2014 18:46
hüseyin abi ben başka sayfalarda okumuştum o yüzden bide benim büyük su kaplumbağası hiç yem yemiyor 2 tane yem satın aldım onları yemedi birde bütün yemleri toplamak zorunda kaldım şu gammaruslardan alsam yer mi acaba zaten akvaruyumada hiç bakamadın hani şu sınavlar var diye geçenlerde zavalı yunus çikletinide gözü kopmuştu amacama sordum o zebra çikleti yapmıştır dedi zaten zavalı sarı prenseslerinde kuyrukları gidiyor (amcam eskiden akvaryum balıklarıyla çok fazla ilgileniyordu)
prophet34 2014-01-14 22:08:46
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2014 16:17
Bugün su piresi kültürü edindim. İnşallah üretebilirim. Ayrıca gammaruslarım da var, aylardır bendeler ama hala üretemedim. Köyümüzdeki çeşmede binlerce gammarus olurdu, şimdi ise çeşme kurumuş ve hepsi ölmüş. Bu yüzden 4-5 tane alabilmiştim ancak üretimini yapamadım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2014 23:10
Arkadaşlar su piresi toplamak için hırdavatçıdan alınan 2 milim kalınlığında bir kaç metre tel ve değişik göz açıklıklarında olan eski tül perde , bayanların transparan elbise parçaları, veya gelinliklerin duvakları , gelin arabası süslemesinde kullanılan tüller vs. vs.. gibi malzemeler ile bir iğne iplik ve makas yeterli oluyor. Bunlarla oturup dıy kepçe yaparak istediğiniz boy su pirelerini rahatça toplayabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2014 17:05
Merhabalar .Pire akvaryumuma katil salyangoz helena ekledim.Pirelere hava vermiyorum evin içinde olduğu için ısıtıcı da yok ,pireler halinden memnun .Acaba salyangozlar için düşük ısı ve hava olmayışı sıkıntı olur mu ?Teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2014 23:44
Merhaba yarasa kulak yani gariban yerli salyangozlar, yerli vatandaş gibi dediğiniz şartlarda yaşayıp ürüyor ama helena ithal ve yabancı olduğundan, birde beslemediğim için onun hakkında bi şey diyemiyeceğim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2014 16:35
Arkadaşlar bir hafta önce su piresi kültürü edinmiştim. Bu kültürü 3 farklı kaba böldüm. 2'si evde, birisi de balkonda idi. Evdekilerde ölümler görüp balkondakilerde kayıp olmayınca hepsini balkona çıkardım ama bugün balkonda olan kaplardan birisindeki bütün su pireleri ölmüş. En fazla su piresi o kapta idi. Diğer ikisinde zaten çok az sayıda vardı, onlara bir şey olmamış. Şuan 10-15 tane su piresi kaldı . Aslında dün spirulina verene kadar bir problem yoktu.
Şimdi bu 10-15 su piresini nerede beslememi önerirsiniz? (evin içerisinde mi, balkonda mı)
Ne ile beslememi önerirsiniz? Tablet spirulina var. Onu eritip veriyorum ama olumlu bir etki göremedim.
Bu sayıdaki su piresi ile tekrardan koloni oluşturmak mümkün mü?
Kısaca bu su pirelerini sağlıklı bir şekilde nasıl çoğaltabilirim?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2014 20:33
İl dışında olduğumdan cevap veremedim. Daha doğrusu il dışında da su piresi arama peşinde koşmaktan konuya cevap yazmaya vakit bulamadım. Hoş bol bol kopepod vardı gittiğim yerlerde su piresine rastlamadım hiç; ama olsun yeni yerler görmüş oldum.
huseyn75 2014-02-04 20:34:47
Şimdi Ankara da hava çok soğuk değilse balkonda beslemenizi öneririm. Hatta kabın birini eve koyarsanız daha iyi olur(yedekleme olarak).
Yeşilsu veya kuru maya verebilrsiniz. Yada benim gibi kurumuş sonbahar yapraklarından bakterili su üretip maya+ bakterili su verebilirsiniz.
Bu su pireleri ile tekrar koloni oluşturmak daha kolaydır. Çünkü sizin akvaryum şartlarına bu su pireleri uyum sağlamıştır ve bunlardan oluşacak bireyler sizin şartlarınıza daha dayanıklı olacaktır.
Bu konuda 2 yıldır su pireleri ile olan tecrübelerimi anlattım. Ayrıntılı bilgi olarak bu konuya bakabilirsiniz.
Her yiğidin bir yoğurt yiyişi olduğu gibi de her akvaristin bir su piresi besleyişi vardır. Zamanla kendi yönteminizi bulabilirsiniz. Sadece birazcık bilgi ve sabır gerekiyor diyebilirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2014 20:48
Hüseyin Abi artık eskisi gibi anlatmıyorsun maceralarını :(
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2014 23:34
Maceraları anlatacağımda biliyorsunuz kamera bozuldu cep telefonu da eski olunca pek resim çekemiyorum. Aslında şöyle bi sponsor cep tel markası olsa da güzel hikaye çıkardı ama napalım böyle işler ünlü olunca oluyor, o zamanda biz kameranın kralını alacak nakiti buluruz.
Abi işin açıkcası bilgisayar, çocuklardan bana kalmıyo, kalsa da hanım yine, kimle yazışıyon internette bizimle bu kadar muhabbet etmiyorsun diye çıkışıp duruyo ya!!.
Neyse biraz vakit buldukça, imkan oldukça bu sayfanın altına ekleye ekleye anlatayım . Çocuklar karneleri alınca bide iyi olunca karne hediyesi olarak komşu ilde olan teyzelerine götüreyim dedim.
Okullar tatil oldu ben işten izini ayarladım zor güç. Tatilin ilk günü çıktık yola ,vardık bacanağın eve. Söylemesi ayıp bi güzel kahvaltı yaptık.
Evet bilgisayarın kapanma vakti geldi arkası yarın, belki yarından da sonra
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2014 23:56
Hehe ama adımı attık yeni maceralara yelkeni açtık.. Çatlayarak bekliyoruz haberin olsun :)))
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2014 01:05
Merhaba hüseyin bey sizin bu pire maceranızı uzun zamandır takip ediyorum ancak bu pire işinden ben pek verim alamadım üzerinede fazla düşmedim desem yalan olmaz sizin gibi meraklı biri pire üretmekle kalmayıp herkesle burada paylaşmanız çok güzel ancak ben şimdi sizi yeni bir maceraya davet ediyorum herkes gibi bende artemia alıp kullanıyorum ancak bu artemia yı büyüten hatta yavru alıp üretenlerde var diye duydum siz bize bu artemia üretim işinde yol gösterseniz diyorum ne dersiniz iyi olur gibi geliyor bana bence pire işine devam ama artemia işine de biraz eğilelim paramız dış ülkelere gitmesin diyorum ben saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2014 18:41
Vedat bey artemia tuzlalardan toplanıp yurtdışında paketlenip geri geliyor zaten. Artemia tuzlu su veya acısu canlısı normalde. Böyle olunca tatlısuda artemialar çabuk ölüyorlar. Bu yüzden akvaryuma bırakılan artemiların fazlalığını toplamayı tavsiye eder uzman akvaristler.
Ama doğada canlı artemia toplamak isterseniz size bir tüyo vereyim. Yapmanız gereken flamingoları takip etmektir. Çünkü flamingolar kanatlarındaki pembe pigmentleri artemiadan alıyorlar diye biliyorum.
Ben konunun başındada dediğim gibi su piresi üretiminde devam etmeyi düşünüyorum. Hatta su piresi üretim merkezli bir hobi kulubesi yapma düşüncesindeyim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir