Su tepkili kuluçka makinası projem=)
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2011 12:52
İşi biliyosun sen yaaa :D tebrikler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Ağustos 2011 22:25
Son gelişmeleri ben söyleyeyim size. Bardakları komple değiştirip kadeh yaptık. Bu şekilde daha verimli oldu.
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2011 10:18
HORTUMLARI İÇ FİLİTREYE NASIL TUTTURDUĞUNUZU DA RESİMLEYEBİLİRSENİZ ÇOK YARDIM CI OLURSUNUZ.
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2011 22:09
Hava dağıtıcısından kasıt nedir ? Hava motorumu yoksa bildiğimiz filtremi bi foto eklerseniz çok daha iyi olur diye düşünüyorum saygılar
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2011 23:13
En son hali ile kuluçka makinelerim=) İç filtrenin uç kısmına, 10-12cm kadar yesil dıs filtre hortumu sabitledim ve uç kısmını tıkadım. Sonrasında havya ile hortuma filtre ihtiyacım kadar delik actıp o deliklere hava hortumu birlestiricilerini sıkıca monteledim. Kadeh kullanmamın amacı dip kısmının oval olması az bir debi ile daha çok dönen yumurtalar elde etmekti=)Birand Kuvan 2011-08-10 23:14:24
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2011 23:16
Gaywet zekice peki kuluçka makinasına göre verim nasıl
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2011 23:27
Neredeyse sıfır kayıp Özgür bey.
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 00:14
[QUOTE=Ozgurİnce]Gaywet zekice peki kuluçka makinasına göre verim nasıl[/QUOTE]
Onur kardesimin söyledigi gibi gercekten çok basarılı oluyor.. Ancak 48 saatten önce kusturulan yumurtalar havalı egg thumberlarda da oldugu gibi az oranda acılıyor.
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 19:41
Gerçekten çok yaratıcı bir fikir bir çok yumurta alıyorum yunuslarımdan ve mpangalarımdan her kuluçka makinesine koyuyorum misal 100 yumurtadan en fazla 50 bilemediniz 60 yavru çıkartabılıyorum veyahut mpangalarımda ise çok farklı deyıl 20 yumurtadan 5 bilemedınız 6 yavru alabılmekdeyım bu sizin çalışmanızı deniyeceğim fikir gerçekten mükemmel bunca akvarist arkadaslarımızında onay vermeside dıkkatimi çekti.Bakalım bir deniyeyim.teşekkür ederim..Saygılarımla.
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2011 23:00
[QUOTE=adalihasan]Tebrikler güzel fikir ben bu yönteme yakın bir yöntem görmüştüm kuş sulugundan yapılmıştı[/QUOTE]
Ben de kus sulugundan uzunca bir sure kullanmıstım ama cam en saglıklı olanı.
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2011 08:41
[QUOTE=sinanzade]Gerçekten çok yaratıcı bir fikir bir çok yumurta alıyorum yunuslarımdan ve mpangalarımdan her kuluçka makinesine koyuyorum misal 100 yumurtadan en fazla 50 bilemediniz 60 yavru çıkartabılıyorum veyahut mpangalarımda ise çok farklı deyıl 20 yumurtadan 5 bilemedınız 6 yavru alabılmekdeyım bu sizin çalışmanızı deniyeceğim fikir gerçekten mükemmel bunca akvarist arkadaslarımızında onay vermeside dıkkatimi çekti.Bakalım bir deniyeyim.teşekkür ederim..Saygılarımla.[/QUOTE]
Havalı egg thumlerda yumurta kaybının sebebi hava değil, dipten çekilen partiküllerin thumbler içine girmesi, dönen yumurtaların patlamasına sebep olmasıdır.. Kadeh sisteminde ise filtreden süzülüp partiküllerden arınmış su yumurtalara ulaşmaktadır, bu yüzden kayıpsız yumurta büyütülür.. Yokse her iki sistemde de yumurtaya hava teması yoktur, kuluçkayı ters monte etmediğiniz sürece..
cokmutlu 2011-08-12 08:46:17
Kadeh sistemi çok pratik ve kullanışlı olmakla birlikte, biraz israflı gibi geldi bana.. Nerdeyse bir koli bardak heder olmuş silikonlar yüzünden.. Ha tabi muhakkakki işe yarar bir yöntem..
Ben de kendim şişeden bir kuluçka makinası yaptım ama birez tesadüf ve biraz da bilinçli olarak tabanda çok sık bir tül kullandım. 32 yumurtam kayıpsız bir şekilde büyüyorlar, bugün 10uncu gün..
[VID]http://www.izlesene.com/video/siseden-diy-kulucka/4292739[/VID]