sudaki kireç akvaryumun camına yapışıyor
Merhabalar,
Başlıklata da yazıdğım gibi sudaki kireç akvaryumun camına yapışıyor. Son birkaç gündür iyice arttı sulardaki kireç. Dinlendiriyorum ama nafile. Balıklar bu durumdan nasıl etkilenir?
Nasıl engelleyebilirim bu durumu?
Akvaryumda sedece 7 adet 1 cm lik yunusum var ve elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum. Hastalanmadan bi büyütebilsem.
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
çift filtre kullanın,fazla oksijen kireç oluşmasını önler,eğer devam ederse suyu kaynatıp dinlendirin bir kaç gün sonra ilave edin
Forum Kuralı 6
Forumlarda kişisel tartışma yaratan, toplum kurallarına uymayan, toplum düzenini bozan, hakaret eden, Türkçe imla ve dilbilgisi kuralarına uymayan üyelerin mesajları silinir veya düzenlenir, yaptıkları hareketin ağırlığına göre uyarı ya da uzaklaştırma alırlar.
Bundan sonraki mesajlarınızda göstereceğiniz duyarlılık için şimdiden teşekkür ederiz.
Burak beye katılıyorum. Suyu bekletmek sadece klorun gitmesini sağlayacaktır diye düşünüyorum. Ama yine de daha bilgili birinden bi cevap almanız doğru olur.
Gülşen Hanım size biraz maliyetli bir öneri: Akvaryumunuzu arıtılmış suyla doldurun. Hani 19 litrelik damacanalarda satıyorlar. Bir damacanası 2-2,5 Ytl arası. Şimdilik aklıma başka birşey gelmiyor.
Saygılar.
Saygılarımla...
Dışkı olması imkansız gibi geliyo. Çünkü dip temizliğini ve akvaryum temizliğini düzenli olarak yapıyorum.
Bir de akvaryuma yeni su ekleyince bu sorun oluşuyor.
Herkese teşekkürü borç bilirim. İlginiz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim.
Ayrıca Halis Bey, içimi rahatlattınız. Teşekkürler.
Forum Kuralı 6
Forumlarda kişisel tartışma yaratan, toplum kurallarına uymayan, toplum düzenini bozan, hakaret eden, Türkçe imla ve dilbilgisi kuralarına uymayan üyelerin mesajları silinir veya düzenlenir, yaptıkları hareketin ağırlığına göre uyarı ya da uzaklaştırma alırlar.
Bundan sonraki mesajlarınızda göstereceğiniz duyarlılık için şimdiden teşekkür ederiz.
evet antalyada oldugunuzu bilmiyordum bende alanyadayım kesinlikle deniz bizim sularımız çok fazla kireçli ya hazır su kullanacaksın yada dediğim gibi klor giderici alacaksın.suyunuda çok fazla değiştirme.bol sans
Lütfen imla kurallarına göre yazılarınızda düzenleme yapınız.
Halis Bey, tam tersine... Klor uçucu bir madde olmayıp dibe çökse, bizler suyu dinlerdirirken niye ağzı açık hatta geniş yüzeyli bir kapta dinlendirelim? Veya klorun uçmasını hızlandırmak için neden suyun beklediği kaba hava taşı sarkıtalım? Bütün bunları suyu toksik bir madde olan klordan olabildiğince arındırabilmek için yapıyoruz. Klor dışında diğer bazı zehirli metaller ise dediğiniz gibi uçucu değildir (sanırım bunlarla karıştırdınız), bunlar da mesela Sera Aqutan gibi su düzenleyiciler kullanılarak bağlanır ve zararsız hale getirilir. Tabii bunun gibi katkı maddeleri kullanmayıp sadece dinlenmiş su kullananlar da var, bu arkadaşlar da en zararlı madde olan kloru elimine ettikleri için sağlıklı balıklar yetiştirebiliyorlar. Ancak bu arada suda kalan zehirli metaller ise belki uzun vadede zararlı olabilirler.
Sudaki kirecin yunuslara zararı olmaz. Rahatsız edici görünüm için tankın üstünün büyük bölümünü kapatarak buharlaşmanın önüne geçebilirsiniz (tamamını kapatmayın ama). Böylece sık sık buharlaşma sonucu bir sürü farklı yükseklikte kireç iziniz oluşmayacaktır. Siz de belli aralıklarla silen suyu tamamlarsanız (Dip çekimiyle beraber yaptığınız su değişimi ayrı bir olay, onu her hafta gerçekleştirmelisiniz. Buysa eksileni ilave etmek üzerine kurulu...) görüntü kirliliği en az seviyeye inecektir. Saygılar,
Gülşen Hanım size biraz maliyetli bir öneri: Akvaryumunuzu arıtılmış suyla doldurun. Hani 19 litrelik damacanalarda satıyorlar. Bir damacanası 2-2,5 Ytl arası. Şimdilik aklıma başka birşey gelmiyor.
Saygılar.
[/QUOTE]
Yunus malavi gölü kökenli bir balıktır.(yanlış hatırlamıyorsam akvaryumda yunus vardı.)malavi gölü su kimyası bakımından sert ve kireçli suya sahiptir. Eğer ki cıchlıd akvaryumuna yumuşak damacana su koyarsanız cıchlıdleriniz buna uyum sağlamakta zorlanabilir ve ölebilirler.