Sump akışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2008 20:38
Bu zaten taşırma sistemi değilmi ? İçinde bölmeler olacak filan.Ama elektirik kesilince yine taşmazmı ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2008 20:40
[QUOTE=imhotep_442]Bu zaten taşırma sistemi değilmi ? İçinde bölmeler olacak filan.Ama elektirik kesilince yine taşmazmı ?[/QUOTE]
Neden taşsınki ? Su devir daimi durduğunda akan su ve giden suda durur.
Neden taşsınki ? Su devir daimi durduğunda akan su ve giden suda durur.
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2008 22:56
Gelen su yukardan aşağı aktığı halde nasıl duracak ?
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2008 23:02
Bencede :D Aradım ama bulanadım.
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2008 23:11
Sump sistemlerinde akvaryumlara delik delinerek taşırma sistemi oluşturulur. Ve sumptaki suyu akvaryuma basarak taşırma sistemi ayarlanır. Yani sumptaki basılan su akvaryumdaki deliğin üzerine gelicek şekilde ayarlandığında elektirik kesintisi olsa bile deliğin altına düşene kadar sumppa akar. Deliğin altında kalan su akvaryumun boşalmasına engel olur. Elektirik geldiğinde basılan su deliğin hızasına geldiğinde sistemin çalışmasında yardımcı olur. Su akvaryumla sump arasında dolaşır. Burda yapılması gereken elektirik kesildiğinde deliğin altına kadar düşücek suyun sumppun taşmasını önleyecek kadar doldurulmalıdır. İnşallah yardımcı olmuşumdur. tezelh 2008-09-02 23:12:42
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2008 23:23
Hasan bey çok güzel yardımcı oldunuz.Taşırma diyince aklıma sumpun içindeki sistem geliyordu.
Ozaman akvaryum yapılırken arkasınada delik açmak gerek.Camcıya sumptan bahsettim ama o bana delikten bahsetmedi ?
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2008 23:27
Elektrik kesildiğinde tanktan sumpa kaç litre su iniyor onu hesaplayın ve çıkan sonuç kadar tankta boş yer olmalı , böylelikle taşma imkansız olur . İnecek suyun hacmini tanktaki su giriş borusunun boyunu uzatarak veya kısaltarak kontrol edebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2008 23:31
İyi akşamlar;profilinize baktığımda adınızın Cem,imzanıza baktığımda Orhan yazdığından size ne diye hitap edeceğimi bilemedim.
Gelelim konumuza.Hiçbir akvaryumda resmini eklediğiniz şekilde sumpa su iniş şekli bulunmaz.Yani akvaryumun üstünden aşacak şekilde.
Sumpa su inişi,akvaryumun en üst seviyesinden birkaç cm aşağısından delik açılarak boru yada vb.şeylerle sumpa su inişi sağlanır.(resimde olduğu gibi)
Akvaryum,su iniş deliğinden sumpa su akana kadar doldurularak,sumpunda 1/4 oranına kadar doldurulup sump çalıştırılır.
Kafa motoru suya iyice gömüldükten sonra su doldurma işlemi bitirilir.Yani sumpta herzaman akvaryumdan taşan suyu alacak kadar yer bırakılır.Elektirikler kesildiğinde,akvaryumdan gelen su deliğin alt hizasına kadar akacak ve akabinde kesilecektir.Sistem tekrar çalıştırıldığında,sumptaki su akvaryuma basılarak aynı döngü devam edecektir.
Tabi aslında çalışır vaziyette olan bir sump sistemini gözlerinizle görseniz daha tatminkar bir cevap alırdınız.
Saygılar.
Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2008 22:45
Arkadaşlar yardımlarınız için teşşekkür ediyorum.Hasan bey yeterince açıklama yaptı.Ayrıca ismim Orhan .Yönetime başvurdum birkaç gün içerisinde profilimdede öyle yazar diye umuyorum.