Tanganyika Aşkım...
Merhabalar;
Bundan 3 yıl önce 1e 2d Leleupi ile başlayan Tanganyika aşkım, gün geçtikçe alevlendi ve bugünkü halini aldı. Gelmiş olduğum noktada, hedeflediğim türlerin pek çoğuna sahip olmak beni çok mutlu ediyor. 4 ay önce kurmuş olduğum tankımın suyu oturmuş olacak ki, hemen hemen tüm türler yumurta tutmaya başladı. Karşısına geçtiğimde çok büyük keyif aldığım tankımın ve içindeki balıkların birkaç fotoğrafını sizlerle paylaşmak istedim.
Tank boyutları: 150*80*70
Sump boyutları: 90*50*40
Malzemeler;
Aydınlatma: 2 adet mavi/beyaz, 2 adet kırmızı/beyaz, toplamda 4 adet 160w pl ampul.
Kafa motoru: 7000lt/saat
Soğutucu : Hailea 500a
19 watt UV filitre.
Bakım : Aylık dip çekimi ve sump temizliği.
Yemler : Tetra min, Tetra bits, Tetra fin, Tetra Fresh Delicia, Sera granugreen, Sera spirulina tablet, Sera micron, Tropical Tanganyika, Tropical D-Algio, Tropical Krill, Tropical Daphnia, Dondurulmuş Karides, Kurutulmuş Karides, Dondurulmuş Artemia. Günde 2 öğün.
Katkılar: Seachem Buffer, Seachem Tanganyika Lake Salt, Tropical Marine Vitamin, Sera Activant.
Tanganyika Canlıları: Benthochromis Tricoti, Cyprichromis Pavo Lupota, Cyprichromis Leptosoma Livua (Blue Orchid), Xenotilapia Ochrogenys Ndole.
Benthochromis Tricoti: Tankımda 3e. 7d. olmak üzere, toplamda 10 adet mevcut. Fotoğraf kalitesi pek iyi değil. Ürkek hayvanlar olduklarından kadraja sokmak benim için bir hayli zor oluyor.
Cyprichromis Pavo Lupota: Tankımda sadece bir çift bulunan bu balığı akvaryumumun nazar boncuğu olarak nitelendirmekteyim. Dişinin fotosundan da anlayacağınız gibi; pavo nüfusu artmak üzere :)
Xenotilapia Ochrogenys Ndole: Tankımında bu kelebeklerden 9 adet bulunmakta. Ustalar anlayacaktır, kuyruksuz dişinin ağzı dolu.
Ayrıca, şuan tankımda, 2e 1d Cyprichromis Microlepidotus Kigoma mevcut ama, balıkları başka bir arkadaşıma verdiğim için onların fotoğraflarını yayınlayamıyorum. Tanganyika balıkları dışında, tankımda; 1 çift boynuzlu vatoz ve yavruları ile, 1 çift de sae bulunmakta.
Fotoğrafların büyük bir bölümü 30.09.2007 tarihinde çekilmiştir. Umarım, fotoğraflarla gönlünüze olduğu kadar gözünüze de hitap edebilirim.
Herkesin, hayalindeki türleri besleyebilmesi dileklerimle, saygılar, selamlar…
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhabalar;