TANGANYİKA BAKILMAZMI?
Hepinize iyi geceler. İlk öncelikle hepinize selamlarımı ve saygılarımı iletiyorum. İlk yazdığım mesajımda da belirttiğim gibi uzun süredir balık beslemekteym ve bu tanganyika cinsine karşı özel bir ilgim var. Sırf bu cins için 1 hafta önce 240 lt lik bi tank aldım yeteceğini düşünerek ama aklımda bazı soru işaretleri var. Şu an akvaryumumda 2 adet sarı calvus(akvaryumcuların söylediğiyle ) 4 adet birichardi, 4 adet leleupi, 2 adet maymunkafa, 3 adet brevis var. Çok hevesli olduğum için hemen kalabalık olsun diye aldım ama biliyorum yanlış olduğunu. Şunu bilmek istiyorum; sürekli gittiğim akvaryumcum tanganyika beslemenin çok zor olduğunu, üretim yaparsan çok fire vereceğimi, çok huysuz balıklar olduğunu ve önermediğini söyledi. Şimdi ben 11 senedir burdan alışveriş yapmaktayım. Malavi türlerinden bak dedi, kaprisli balıklar olduğunu söyledi. Kendi yaşadığı olayları anlattı. 1 günde 100 küsür balığının öldüğünü(frontosa,brichardi vs.), hiç besleme dedi. Sizden yardımlarınızı bekliyorum. Özellikle calvus beslemek istiyorum. Sizce akvaryumcum beni doğru mu yönlendirdi? Ve calvus besliceksem yanında hangi balıkları besleyebilirim, ve bu tank bana yeter mi? Gerçekten çok titizlikle baktığım halde 1 sene ölmeyen balığımın hiç boyutunda değişiklik olmadan gidiyor. Cins değiştiriyorum yani,sizden yardımlarınızı bekliyorum ve istanbulda calvus satan (black cameron) bir yer varmı? Hepinize şimdiden teşekkür ederim, sağlıklı balıklar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
İlk önce rica ederim forumda bir çok akvaryum konusunda uzmanlaşmış üyeler var onlar size her konuda mutlaka yardımcı olacaktır bakılması üretilmesi vesaire ben her ne kadar akvaristliğe yeni başladıysamda bunları ve birçok şeyi bu forumdan öğrendim ben çoğu akvaryumca inanmıyorum çünkü yanlış bilgilere sahiptirler.