Tanganyika Biyotop - Cenk Sinor
Abicim öncelikle emeğine sağlık..Üzerinde çok düşündüğünü dernek sohbetinden biliyorum.Tabiki doğal ortamlarında daha çok kabuk bulacaklar ama orantısal olarak kabuklu alanı bencede biraz azaltabilirsin.Buna ekleyeceğin balıklara göre karar ver bence.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kerem Abi, çok teşekkür ederim. Gerçekten çok güzel yazmışsın. Değerlendirmek gerekirse şuanda tankımda fauna şu şekilde;
-3 Ocellatus
-5 Leptosoma (2erkek 3dişi yada 3erkek 2dişi, bir tanesinden tam emin değilim)
-1 Tropheus
-1 Moori
Açıkçası bu tankın kum kelebekleri için fazlasıyla sert olacağını düşünüyorum ve eklemeyi planlamıyorum. Kayalık alana yavru olmak kaydıyla birer adet julidochromis ve maskeli brikardi eklemek istiyorum. Ana balık olarak ise tek düşüncem var ve o da hayallerimin balığı olan "Ctenochromis Horei". Bu türü bulmak için uğraşacağım, eğer olursa kesinlikle Horei, Leptosoma, Julidochromis yada maskeli brikardi ve ocellatus 4'lüsünü yaparım. Bu konu hakkındaki görüşlerin neler acaba Abi ?
Tebrikler Cenk güzel bir akvaryum oldu. Hemde tanganyika gibi nadide türleri barındıran bir yerin biyotobu olması daha hoş oldu. Şu ana kadar kayalık dekoru fazlasıyla forumda gördük. Benim tankında dikkatimi çeken asıl şey kabuk sakinleri olacak. Onlardan bayağı bir fotoğraf isteyerek başını ağrıtacağım gibi duruyor. Yanılıyor muyum?
Cenk yeni tankın hayırlı olsun.Tropheus felan var dediğinde aklıma bilindik tanklar gelmişti bu çalışman süper olmuş tebrik ederim.
Gerçi her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır. Ki seninki de annen oluyor eminim.
Yardım aldığın isimlere bir baktımda maşaallah aramadığın kimse kalmamış.
Tankın harika olmuş ama önceden belirttiğim düşüncelerimi burda da söylemekte fayda var.
1-İç filtre konusunda ne düşündüğümü biliyorsun. (Galiba dış filtre ile ilgili kötü bir anın var)
2-Kabuk sayısını biraz daha azaltsan,
3- Sağ taraftan biriki kaya Sol tarafa diyorum,
4-O kadar kabuğa 3 tanecik mi Ocellatus desem,
5-Arka fon da umarım tavsiye ettiğim fonu sipariş vermişsindir.
Ledli ve arka fonlu halini merakla bekliyorum.
Merhaba tankının dizaynını çok beğendim gerçekden bu kadar olur denebilecek kadar güzel kabuklar bence çok güzel kesinlikle azaltma derim yanlız kabukçul balık sayısını arttır derim dış motoru kesinlikle edinmeni öneririm biyolojik döngü açısından şart tropheuslarının adedini bilmiyorum ama tropheus sürü balığıdır ve en az 10 adet gibi bir koloni olarak bakılmalı ancak o zaman tropheusdan zevk alabilirsin karma tanklar için uygun değiller.