Tanganyika Buffer...
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2007 15:04
Arkadaşlar Tanganyika Buffer nedir?
Arama yaptım bir şey bulamadım.
Şimdiden teşekkürler,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2007 23:28
Ticari bir siteden aynen aktarıyorum...........
Kendi akvaryumunda kullandığım malzemeler ve uygulama ile örnek verebilirim; öncelikle çeşmeden doldurulmuş dinlenme tankımda 1 hafta suyu bekletmek, tabi suyu ilk doldurduğumda kloramin,klor icin ve balıkların mukozasını koruması amacı ile Tetra AquaSafe veya Seachem'in Prime isimli ürünleri ile Seachem'in Tanganyika Buffer ve Cichlid Lake Salt ürünlerini kullanmak. Genelde değiştirilen su miktarına göre kullanmak gerekiyor, üzerinde yazan prosedüre göre; Tanganyika Buffer'ı her 40lt icin bir çay kaşığı, Cichlid Lake Salt ise her 40lt icin dört çay kaşığı kullanmak gerekiyor. Bu uygulamaya göre çeşmeden akan suyun pH'ı genelde 7,2-7,4 arasında olduğundan 100lt göre Tanganyika Buffer'dan 3 çay kaşığı, Cichlid Lake Salt'dan ise 10 çay kaşığı kullandığımda pH 24 saat sonra 8,2-8,4 arasına çıkıyor. Gözlemlerime göre kullandığım Tanganyika Buffer'ı dinlenme tankına her 2 çay kaşığı eklediğimde pH'ın 0,1 oranında artırdığını tespit ettim. Ana tankımda pH 8,8 olduğundan, 24 saatte bir ekleme yaparak su değişimde kullanacağım tankın pH 8,8değerinine çıkmasını sağlıyorum. kH oranı için ise ölçüm yaptığımdaki değere göre Cichlid Lake Salt'tan 2-4 çay kaşığı arası ekliyorum ve kH değerini 16 eşitliyorum. Standart olarak her pazar günü %20 su değişimi yapıyorum. Genelde su değişimden önce yapılan nitrat testi 20 ppm değer gösterirken su değişiminden sonra bu değer 10ppm'e düşüyor.
Bu da sitede var olan bir makaleden.........
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir