Tanganyika cichlidleri tecrübelerimiz
Uğur abinin ''malawi tecrübeleriniz'' konusundan yola çıkarak bu konuyu başlatalım.
Tanganyika cichlidlerinin çoğu ülkemizde malawi cichlidleri kadar tanıdık balıklar değiller.Bu konu üzerinden bu balıkları ve tanganyika gölünü daha yakından tanıyalım.Ve bu göle merak sarmış insanların meraklarını bir nebze de olsa giderelim.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tanganyika türlerinin hepsini beslemek isterim.
Evet tanganyika türlerinin kendine has güzel özellikleri var.Bu özellikler diğer türler için de olabilir ama tanganyikaların yeri her zaman ayrıdır bende.Vakit buldukça buradan paylaşımlar yapalım.
Merhaba. Benimde 450 lt. Tanganyika tankım var. İçinde 1 erkek 4 dişi frontoza var. 1 yıldır bakıyorum. Sabırla frontozalardan yavru almayı bekliyorum. 1 hafta önce dişilerden biri yumurta aldı. İlk tecrübesi diye hiç dokunmadım. Şu anda yumurtaları attı sanırım.
Tankıma her hafta 120 lt dip çekip, dinlendirdiğim 120 lt suyu ekliyorum. Allaha şükür hiç hastalık olmadı. Şebeke suyunun sertliği Balıkesir'de 7 civarında. Sertliği (ph) 8 yapabilmek için dinlendirdiğim suya 3 tatlı kaşığı karbonat atıyorum. Dinlendirdiğim suda 3-4 kg mercan kırığıda var. Sudaki minerallerin zamanla azaldığını düşünerek her hafta dinlendirdiğim suya ve tanka 2 şer şişe maden suyu döküyorum.