Tanganyika Gezisi 3(yeni), Fotografları
SATFA 4'E YENİ FOTOGRAFLAR EKLENDİ!
Bilmiyorum benim gibi tanganyika gölünü ziyaret etmek isteyen varmı.Tanganyika hakkında tamamiyle doğal ortamı yansıtan bilgiler.
Tanganyika gölü 1.433 metre derinliğine varan bir göl.Ortalama 572 metre derinliğe sahip.Dünyanın en uzun gölüdür.Oldukça kayalıktır.Sıcaklık ortalama 24-29 derece arasında değişir.Mineral bakımından zengin bir bölgede yer almaktadır.Mineral bakımından da olduça zengindir.Ph 7.8-9 arası değişir.Bu nedenle bu gölün balıkları sert sulardan hoşlanır.Nitrit ve amonyak suda mevcut değildir.350'nin üzerinde tür sayısı bilinmekte ve hala bilinmeyen türlerin varlığından söz edilmektedir.Gölün hala ayak basılmamış bölgeleri vardır.Bazı balık türleri insanlar tarafından besin kaynağı olarak tüketilir.Yılda 200.000 ton balık elde edilmektedir.Ekosistemdeki bozulma, hava sıcaklığının değişmesi balıkların türündeki sayıyı azaltıyor.
Tanganyika'da dalgıç tarafından alınan bir fotograf...
Eğer tanganyika'ya gitmeyi düşünüyorsanız bu size biraz pahalıya gelecektir.Bazı yerlerden edinidiğim ve okuduğum deneyimler sonucu yazıyorum; orada sizi bekleyen tehlikelerde olacak..Özellikle dalmaya gittiğinizde.Gölün içinde cobra ve timsahlarda var.Daldığınızda bir çok renkli balık görüyorsunuz.Ciklitleri sadece hobi olarak görmeyip onları suyun altında izlemekten hoşlananlar var.Tabiki oraya gittiğinizde ulusal park bulacaksınız.Ayrıca; sonuçta Afrika olduğu için kaplanlar, filler ve daha birçok hayvan göreceksiniz.Suya daldığınızda kayaların arasında tropheus ve petrochoromisleri göreceksiniz.Ve daha bir çok balık.İşte aşağıda dalanların çektiği fotograflar...
İşte bir dewindti..
Fotograflar gölün içinde çekilmiştir.Tanganyikanın orijinal balıklarıdır.Doğal ortamlarında onları görmek büyük zevk olmalı.
Bir furcifer görüyorsunuz..
Benimde ilgi alanım olan Tropheus.Ne kadar güzel değil mi?
Şuna bakın gölün içinde kaybolmuş..
Sürü halinde muhteşem bir fotograf..
İşte bahsedilen büyük kayalar..
Bir calvus örneği..
Muhteşem renkler..
Tanganyikada kuluçka
Leptosama
Brichardi
Frontasa
Güzel balıklar
Tanganyika paylaçoları
Kelebekler
Tanganyikada yengeçler bile var.
İşte yavrular..
Tangamyika görülmeye değer bir yer.Orada kamp alanları var.Diving dersleri alıyor ve dalıp görüntüler yakalıyorsunuz.Gidiliş şartları nelerdir bunları öğrenemedim.Kamp fotografları...
Bütün bu bilgi ve fotografları yayınlamaktaki amacım Tanganyika hakkında bilgisi olmayan arkadaşlara yardımcı olmak, bilgisi olan arkadaşların ilgisini arttırmaktı.Umarım ilginizi çekmişti.Verdiğim bilgiler yardımcı olur sizlere.Eğer yeterince ilgi olursa Tanganyika gölünden elimdeki diğer fotograflarıda yayınlamak isterim.Tanganyika beslemek bir ayrıcalıktır..Herkese saygılar...
SAYFA 4'E YENİ FOTOGRAFLAR EKLENDİ!
Arkadaşlar fiyatları sonuna ekledim..Sayfa 2'de...
Herkese sağlıklı balıklar dilerim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir