Tanganyika satisi
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2007 06:28
Bence tangayika beslenmesindeki amaç ticari kâr değil ticari zevktir(ben o amaçla besleyecektim).Çünkü insan üretilmesi zor bir balıktan verim alıp bunu sattığı zaman eminim çok büyük haz duyuyordur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2007 09:09
Beslediği balığı para etsin diye besliyor, satışından haz duyuyor ise, o kişi hobicilikten ticaretçiliğe doğru bir eğilim gösteriyor demektir. Hobici, beslediği türün değeri ne olursa olsun seyretmesinden, üremesinden ve bilimum bakımından kendine keyifler çıkarıyorsa hobicidir.
Elbette bu hobi, bazen bütçemizi zorluyor. Fazla üreyen balıklarımızı yada budanan bitkilerimizi zaman zaman satarak, hobinin bütçesine katkıda bulunuyoruz ki bu çok normal ama bazılarımız işin cılkını çıkarıyor (tabiri caiz ise). Onların her zamaan bikaç ilanı mevcuttur, sürekli ender türleri, tamamen iyi fiyata satabilmek amaçlı beslerler ve ticari üye görünmemek için de takasta olur gibi eklemeler görürüz ilanlarında. Bu tip arkadaşları böyle amatör ruhlu hobicilerin bulunduğu bir forumda, normal üye adı altında görmek istemiyorum açıkçası. Ticari üye sıfatıyla hobicilere yardımcı olan, ve hizmette bulunan arkadaşları taktir ettiğimi de belirtmeliyim.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2007 09:55
[QUOTE=goktugy]Mesela calvus türleri, seyir zevki isteyenler için ideal bir tür olarak görülmeyebilir. Ancak hareketsiz durdukları anda bile, uygun yaşama ortamı oluşturulmuşsa asilliğini izlerken hissedebiliyorsunuz. [/QUOTE]
Iste bu durgunluk yuzunden hicbir zaman calvus gibi turleri beslemeyi dusunemedim ama bununla beraber cok asil durduklarini inkar edemem. Bu durgunlukta tur degisikligi nedenlerinden biri olabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2007 17:57
Tanganyikalarımı satıyorum çünkü elimde çok güzel bir kolonim var ve bu kolonini güzelliğinden herkes faydalansın istiyorum. Tabi bunun maddi yönüde var zamanında 800 ytl verip aldım şimdide harcadığım paraların bir kısmını çıkardım. Ayrıca malavi heryerde var biraz daha uzman olunca insan oğlu hep daha kalitelisini ister. Bizlerde elimizdeki fazlalığı çıkarıyoruz. TANGANYİKADAN BIKMIŞ DEĞİLİZ... Onları çok seviyoruz. Tabi aramızda malavi den aldığımız yavrular gibi 100-150 yavru birden almayı amaçlayanlarda var fakat Tanganyikada yavru alımı zordur. Buda ayrı bir tercih sebebi olabilir... SAYGILAR.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2007 11:28
[QUOTE=hakan16]Ben size kendimden bir örnek vereyim.Benim aceilerim yavrulamıştı.O zaman iki tane de akvaryumum vardı.Birinde damızlıklar diğerinde yavrular vardı.Yavrular büyüdükten sonra artık akvaryum yetmez oldu ve satmaya karar verdim.İnanın satana kadar akla karayı seçtim.Fiyatı düşürdüm olmadı.Toplu olarak değil tek tek satmaya karar verdim olmadı.En sonunda birini buldum ve yem parasını karşılamayacak bir fiyata sattım.Geçenlerde de duboisi yavruları almıştım.Ocellatus gold alabilmek için onları satmam gerekiyordu.İlanı verdiğim gün teklifler gelmeye başladı ve kar ederek sattım.İşte aradaki fark bu.Neden tanganyika balıkları seçiliyor?İşte bu yüzden.Kim zarar etmek isterki?[/QUOTE]
benimde aynısı oldu malwi yavruldı kimse almadı suan ise kum kelebeği namansi reef var ve yavruluyor bu balığıise ilan vermeye bile gerek kalmıyor aradaki fark bu malwi ile tanganyika arsındaki am a tangan yika kraldır
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2007 13:19
Krallik goreceli bir kavram olsa gerek. Tanganyika beslemeyenlerin bir kismi pahali oldugu icin bir kismi hareketsiz baliklar oldugu icin beslemiyorlar. Hos bu durum Tropheus icin gecerli degil tabi.
Zaman zaman ana sayfada sadece Tanganyika satildigini gormek mumkun. Satanlarin tamamina yakini ya hobiyi birakiyor yada malaviye geciyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2007 13:40
Alper bey ellerinize sağlık, çok iyi bir konu açmışsınız. Bende sürekli yavru aldığım yunuslarımı satıp Tanganikaya geçmeyi düşünüyorum. Fakat yavaş olmaları beni sıkar diye kararsızım. Yavru konusunda zaten Malawide artık doyuma ulaştım. Sonuç emeğinin karşılığını alamamam, ve 3 aylık emeğin 1 lira değirinde olması beni güldürüyor.
Artık 3-4 cm Moba almayı düşünüyorum ve yavru alma niyetim olmadığı için sadece seyir akvaryumu olmasını istiyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2007 13:44
Mehmet Bey; moba guzel bir tur. Fakat hareketsiz olduklarini dusunursek seyir zevk icin iyi bir aydinlatma, bunu daha iyi hale getirecek kum, arka fon ve dekor gerekecektir. Iste bu zahmette insanlari biraz dusunduruyor ve bir sure sonra vazgeciyorlar.
Sizede basarilar diliyorum :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2007 13:55
Ama ben yapabileceğime inanıyorum. Fakat Moba'nın yüksek fiyatları şaşırtıyor insanı. Tabiiki bunun yanında bu yüksek fiyatlardan kar etme adına yapılan aldatma yolları insanı tekrar tekrar düşündürüyor.
Bence yunustan yavru alan biri, ben veya başkası, Tanganika akvaryumu kurmakta o kadar zorlanacağını zannetmiyorum. Ama işe başlayınca zorluğunu veya kolaylığını konuşmak daha iyi olacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2007 14:03
Mesela ben Moba'yı Türkiye'de üreten bir kişi var, o da Emre arkadaşımız biliyordum. Fakat takip ettiğim kadarıyla. Hem de bir ağızda 16 adet yumurta, tabiiki şaşırtıcı ve düşündürücü.
SİLİVRİLİ 2007-08-01 14:16:23
Yinede bana Tanganika'da bir fikir daha oluşdurduğu için bilgi veren arkadaşlara teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2007 15:23
[QUOTE=][QUOTE=dejawu]Işık tropheusta [/QUOTE]
tropheus ayrı bir zevk, lütfen tanganıka sınıfına koymayın.
lütfen
saygılar............
[/QUOTE]
Çok doğru vallahi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2007 00:09
Arkasaşlar konu çok iyi.Ben 15 yıl gibi balık bakıyorum rahmteli Kadir abi dükkanı kapattıktan sonra bıraktım (yatılı okula gitmiştim).Belkide Kadir amca ölmüştür.Benim dandik ısıtıcıyı kaç kere tamir etti günde dokuz kere dükkana gider kafasını şişirirdim.Ama beni her zaman soğuk kanlı bir şeklide idare eder kalbimi kırmazdı .Zaten aldığım da 1lepistes olsun olsun 1 ytl olsun.Ozamanlar ancak alabileceğim balık oydu çünkü çocuktum.Bu gün kendim para kazanıyorum 100 ile 1000 ytl arasında para verebiliyorum.Ve baktığım balık türleri bayağı çoktur.Şimdi yeni tank yaptırıyorum.Ve leptosoma moliro arama maceram başlayacak.Kim bilir nerde bulurum ve kaça olur maliyeti.Tanganyika pahalı değil balık yok.Bursada okadar balıkçı var ama sorun kaç tanesi leptosoma satıyor? ben söyleyeyim 2 yerde var.Rahmetli Kadir amca olsaydı satmazdı çünkü ne o kadar parası vardı ne de o balığı soran.Gümrük birliği anlaşması yoktu ki balık kaça gelirdi bilmiyorum.Atman falan nerdeee Eğer ölmüş ise Allah Kadir amcaya rahmet etsin
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir