Tanganyika (ya da ) Troph.ta Mangrow Kökü
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hadi hepsini aştık,ph ı tanganyika türlerinin istediği seviyeye getirdik,mangrow kökünün ph'a etkisini dengeleyip kontrol altında tuttuk diyelim...
Çok kötü duruyor bence troplar bu akvaryumda,Erdal Bey siz en iyisi Tanganyika için doğal dekora yönelip,mangrow köklerinide discuslara saklayın. Tabii böyle bir niyetiniz olursa...
Hadi hepsini aştık,ph ı tanganyika türlerinin istediği seviyeye getirdik,mangrow kökünün ph'a etkisini dengeleyip kontrol altında tuttuk diyelim...
Çok kötü duruyor bence troplar bu akvaryumda,Erdal Abi sen en iyisi tanganyika için doğal dekora yönel,mangrow köklerinide discuslara sakla
[/QUOTE]
Aşağıda national geo. belgeselinden alınmış ftoroğrafları görebilirsiniz :
Yukarıdaki akvaryumlarda discus,melek,Amerikan tetralarını hayâl edebiliyorum. Ama konu tropheus ise hayâli bırakalım,photoshop bile düşünemiyorum.
Evet kayalarla, yeri gelince tanganyika buffer la ph ı yükseltmeye çalıştığımız bu türlerde,suya her zaman salınımı söz konusu olan mangrowe kökünün ilişkisi olduğunu düşünüyorum. Mangrowe kökünün ph'ı tetiklemesinden çok dekor açısından akvaryumlara baktığımızda ne gördüğümüz önemli bence. Yukarıdaki akvaryumlarla Tanganyika'da suya düşmüş veya suyun altında kalmış ağaç köklerini aynı kefeye zaten koymuyorum. Doğal ortamına yakın kayalarla dekore edilmiş bir akvaryumdaki tropheusların formları, bence her zaman daha iyi olacaktır. Suyun sararmasına, akvaryumunda doğal olarak kararmasına sebep olan bir mangrowe köklü akvaryuma göre...