Tanganyikanın Hayaletleri
Selamlar,
Cyathopharynx foai, 15 değişik varyetesi, her varyetesinin birbirinden mükemmel renkleri ile bana göre Tanganyika’nın yitik balıkları arasında en güzelidir.20 cm’ye kadar büyüyen boyları ile, büyüdükçe çirkinleşen değil, büyüdükçe güzelleşen bir türdür.Etçildir. İnternet videolarında gördüğümüz dev kraterleri hiç çekinmeden tankınız büyüklüğünde rahatlıkla yapabilirler.Ve bu krater içindeki karşılıklı dansları tam bir şölendir.
Cyprichromis leptosoma, 5 Varyetesi, 29 alt varyetesi ile ülkemizde en çok tutulan Tanganyika türlerinden biriydi.Biriydi diyorum, çünkü bu balıkta yitip gidenler arasında yer almaya başladı.Neredeyse sadece hobiciler arasında alınıp satılır oldu.
Enantiopus sp. "kilesa" Nam-ı değer Kum Kelebeği, aslında kum yığıcı da desek abartı bir benzetme olmaz. Çoğu balığın yaptığı kraterlerin aksine, küçük kum tepeleri oluşturarak, kendi yuva alanlarını belirler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Emin Abi şuan inanırmısın ne diyeceğimi bilemiyorum Milyonlarca kez Maşallah . Ayrıca bu türleri senin gibi bir afrika uzmanının beslemesi çok daha güzel. Eminimki sayende bu türlerde yaygınlaşacaktır. 1 sene önceye kadar benimde hayalim aynen bu karmayı kurmaktı ama bazı nedenlerden dolayı gerçekleştiremedim. İleride beslemek istediğim türler arasında tanganyikanın tül yüzgeçleri birinci sırada. Özellikle erkek foainin olduğu fotoğraflar sanki doğadan çekilmiş. Bütün balıkların türünün en güzel örneklerinden. Akvaryumda tam balıklara göre kumluk tanganyika biotopu olmuş. Tek frontosada değişik bir hava katıyor. Lethrinopslarda çıkınca tam olucak Tekrardan tebrikler ...
Saygılar..
Emin abi tebrik ediyorum gerçekten çok güzel olmuş.Ama bi eksiklik hissettim konuda ''callochromis''
Saygılar.