Tanganyikaya Geçiş
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2007 19:27
Akadaşlar ilk önce balık besleme serüvenimden başlamak istedim. İlk balık beslmem 4-5 yaşlarında başladı babam 2 fanus ve 4 japon almıştı,onları bayağı bir besledikten sonra küçük bir akvaryum aldık japona devam. Ortaokula geçtim bende cichled merakı başladı neyse akvaryumu biraz daha büyüttük sarı prenses kolonisi kurduk.4 sene veya daha fazla malawi grubundan bayağı bir balık besledim. Malawiden sıkıldım bu sene canlıdoğuran tankı yaptım.Baktım bütün balıkları öldürdüm yok böyle olmayacak bu sefer tanganyikaya döndüm ve şu anda elimde 1e 1d leleupi,2d 1e black cameron calvus 2 adet de tropheus ikola ve duboisi mevcut. Blacklari bugün aldım. Sanırım lafı fazla uzattım.Şu anda elimde yem olarak vipagran var diğer balıklar yemi yerken blacklarin yeme hiç tepkisi yok.Acaba bu balıklara hangi yemi versem iştahla yerler ve büyümelerinde gelişme olur?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2007 15:21
Tropheuslar için bu sayfayı inceleye bilirsiniz. Calvuslarınızda zamanla akvaryumunuza alışacak ve yem yemeye başlayacaklardır. http://leptosoma.akvaryum.com/yazi.asp?id=1503 leptosoma 2007-11-27 15:21:33
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2007 23:17
Calvuslarınız protein ağırlıklı yemleri iştahla yerler,wean-ex,spectrum yemlerini tavsiye ederim.Sera flora yıda unutmamak lazım.Balıklarınız büyüdükçe tropheuslar calvusların rahatını bozacaklardır.Tek tür beslemenizi tavsiye ederim.Unutmayınki calvuslar fazla hareketi sevmezler ama leleupi ve tropheus cinsleri hareketi seven balıklardır.Kolay gelsin.Saygılar..