Tarçının Afrodizyak Etkisi
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2013 22:44
Arkadaşlar bu nasıl bi illettir ya bu konuya güvendim 57 sayfa yorum var dedim 5 tane ciklet akvaryumum vardı hepsine bu ölçünün yarısı kadar döktü balıkları öldürüyodum suyun aşırı derecede ph ını düşürüyo.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2013 00:57
[QUOTE=NUSRETYYURY]Arkadaşlar bu nasıl bi illettir ya bu konuya güvendim 57 sayfa yorum var dedim 5 tane ciklet akvaryumum vardı hepsine bu ölçünün yarısı kadar döktü balıkları öldürüyodum suyun aşırı derecede ph ını düşürüyo. [/QUOTE]
Nusret kardeşim konunun tamamını ve yapılan yorumları okusaydın muhakkak bi yerde yanlış yapmış olduğunu görürdün,pH'ta bariz bir etkisi olduğu söylenemez ufak bir oynama yapıyor sadece onun dışında akvaryum şartların,cama cam akvaryum vb. olaylar etkili olmuş olabilir
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2013 02:23
Öncelikle Ümit Bey sizi tebrik ediyorum.Çoğu dostumuz daha çok üreme yönüyle ele almış gördüğüm kadarıyla. iştah açıcıcılık ve sağlık açısından daha yararlı işlevi olduğunu tarçının, balıklar üzerinde düşünüyorum. Bu yönlerden düşünerek doz aşmamak veya daha az doz uygulamak ve aceleci olmamak sanırım en iyisi. Yeni aldığım balıklarım için uygulamayı düşünüyorum, özellikle sağlık açısından.
Sonuçta sağlıklı ve uygun ortam sağlanmış balıklar üreme konusunda da daha yüksek potansiyele sahip olacaktır haliyle.
Tebrikler ve teşekkürler...
Sonuçta sağlıklı ve uygun ortam sağlanmış balıklar üreme konusunda da daha yüksek potansiyele sahip olacaktır haliyle.
Tebrikler ve teşekkürler...
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2013 02:16
[QUOTE=akkır]Malawi cikletler de kullanılır mı?kullanan varmı nasıl sonuç aldılar?
[/QUOTE]
Bir gün önce malawi, tanganika,canlı doğuranlara ve yavrulara doza uygun uyguladım. Sağlık açısından bir sorunla karşılaşmadım.Sürtünmede gözle görülür bir azalma fark ettim. Üremeye etkisini ise fark etmedim. Uygulamanın yemlemeden bir süre(1-2 saat) sonra yapılması veya uygulama esnasında ve sonrasında yemleme yapılmaması gerektiğini düşünüyorum.
Saygılar...
Bir gün önce malawi, tanganika,canlı doğuranlara ve yavrulara doza uygun uyguladım. Sağlık açısından bir sorunla karşılaşmadım.Sürtünmede gözle görülür bir azalma fark ettim. Üremeye etkisini ise fark etmedim. Uygulamanın yemlemeden bir süre(1-2 saat) sonra yapılması veya uygulama esnasında ve sonrasında yemleme yapılmaması gerektiğini düşünüyorum.
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2013 15:44
An itibariyle akvaryuma belirtilen ölçülerden biraz daha az tarçın kullanarak bir kavanoz tarçınlı su ekledim gelişmeleri imzamdaki akvaryumun olduğu konuda paylaşıcam isteyenler takip edebilir.
Saygılar
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2013 02:08
Güney Amerika (Severum-Ateş Ağız) ekledim hiçbir şey olmadı. Bana mısın demediler.
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2013 18:23
Arkadaşlar gerçekten işe yarıyor bettam erkek hiç köpük yuva yapmıyordu ama 2 dk. sonra bir anda köpük yapmaya başladı. ve dişi erkeğin kuruna yanıt vermesi gittikçe artıyor şuanda.
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2013 18:32
Tarçın bu kadar etkili neden üreticiler tarçın tabletleri yapmıyorlar?
Tuz tabletleri çıktı da neden tarçın tabletleri çıkmıyor ya da solüsyonları?
Avrupa Amerika ve Türkiye pazarında tarçın tableti duyanınız var mıdır?
Biz tarçının esaret altında yaşayan balıklarda üremeyi tetiklediğini anladık ta neden büyük-küçük üreticiler anlamıyor?(Sera-Tetra-Seachem-Azoo-Jbl-Prodac.....)