TAŞLARDAN BEDAVAYA DEKORATİF MAĞARA
Dere yatağında bulduğum düz taş parçalarından chiclidler için yuva yaptım. Tek gider silikon. Yapmayı düşünürseniz akvaryum silikonu kullanmayı ve kuruması için 2-3 gün bekletmeyi unutmayın. Ve sağlam yapın ki yıkılmasın.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Silikonun kurumasını bekliyorum. Kuruyunca içine yerleşen balıklarla fotoğrafını çekerim. Bu iki kat ayrıydı.
Diğer köşeye başka metotla yuva yaptığımdan yer kaplamasın diye bu ikisini üstüste getirdim. Umarım balıklarım apartman yaşantısına alışır :)
Mağarayı akvaryuma koydum. Üst kata daha giren olmadı. Alt kata ve mağarayı çapraz koyduğum için arkasına girip inceliyorlar. Bir iki güne durum daha iyi anlaşılır.
Akvaryumumda iki erkek ve 4 dişi sarı prenses var. Erkeklerden biri bu mağarayı sahiplendi. Ama her iki katınıda sahiplendi. Diğeride karşı köşeye diğer dekoru yapana kadar koyduğum pvc borudaydı.
Pvc boruyu kaldırdım. Şimdi diğer erkek ortada duruyor. Acaba oda üst kata geçermi :) Ben hiç sanmıyorum ama bir deneyeceğim..
Her iki katı da aynı balık ahiplendiğine göe, acaba ikinci katın yönünü sağa yada sola doğru yapsanız iki ayrı balığın işine yarar mı? Bir deneyin isterseniz.