Teleskopun rengi garipleşti
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Benim de orta boy bir teleskopum var tamamı siyah fakat sadece alt kısmı beyaz. Bu zamana kadar altın sarısı bir renge rastlamadım. Fakat japonlarda bazen renk değişiminin normal olduğunu okumuştum. Hareketleri normalse yem yemesi, yüzmesi vs. bence bir hastalık yoktur fakat uzman arkadaşlar daha doğru yanıt verebilir. Saygılar..
Balığın alt tarafındaki renkte bir miktar farklılık olabilir. Bu normaldir. Balığın sağlıklı olup olmadığını anlamanın en iyi yolu göz etrafına; özelliklede ağıza yakın kısıma bakmaktır.
Bakılması gereken kısmı elips içine aldım. Burası açık ve sarımsı bir renkte ise, balıkta sağlık sorunları vardır.
Teleskopum halen düzelmedi ve digerlerindede bazı rahatsızlıklar var. İki tanesinin kuyrukları siyahlaşmaya başladı birinde beyaz benek var. Akvaryumumda bir sorun var buna eminim neden bu kadar hastalık bir arada olur? .
Balığın alt tarafındaki renkte bir miktar farklılık olabilir. Bu normaldir. Balığın sağlıklı olup olmadığını anlamanın en iyi yolu göz etrafına; özelliklede ağıza yakın kısıma bakmaktır.
Bakılması gereken kısmı elips içine aldım. Burası açık ve sarımsı bir renkte ise, balıkta sağlık sorunları vardır.
[/QUOTE]
Halsizleşen veya kuyruğunu kısan bir canlı doğuran hakkında ne düşünürüz? Yada sırt yüzgecini devamlı kısan herhangi bir balık hakkında. Hangi hastalığa yakalanacaktır? Parazit, bakteri, kabızlık, kuyruk erimesi, dropsi? Bunun cevabı verilebilirmi? Bu durumlara benzer bir genelleme yapmak istedim.
Tahminimce, çoğu balığın karın kısmı gövdesine oranla daha açık renkli. Bu durumu da normal olarak değerlendiriyorum.
Yanlış bilgi vermek istemem, varsa lütfen düzeltin Ahmet Bey.
Saygılar.
Ben sizin yazdıklarınıza yanlıştır diye bakmadım. Sadece gözlerindeki açık renkten yola çıkmanız ve belli bir noktayı ele almanızdan dolayı sordum.
Benim bazı konularda azçok bilgim varsada yinede farklı şeyler görünce bu bilgileri edinmek isterim. Sonuç olarak öğrenmek için varız burda.
Sağlıklı balıklar...