Ters osmoz ve frontoza...
Selam arkadaşlar, uzun bir aradan sonra tekrar girebildim foruma, şimdi soruma gelecek olursak; evin içme ve kullanma suyu için iki çeşit filtre taktık. Birincisi eve şebeke suyunun girdiği ilk noktaya ikincisi ise mutfaktaki içme suyu olarak kullandığımız noktaya, birinci filtre suyun klorunu ve/veya kirecini alıyor ve suyu oldukça yumuşatıyor. Normal şebeke suyuna göre oldukça yumuşak bi su elde edebiliyoruz. Soruya giriş uzadı baya, 490 lt. tank 12 tane yavru frontosa brundi var ve bu yukarıda anlattığım klorsuz ve kireçsiz ama yumuşak su benim baya işime geldi. Çünkü suları dinledirmeden veya su hazırlayıcısı kullanmadan bu suyu su değişimlerinde kullanıyorum. Frontosalarda çok sert suda yaşadıkları için bu bir sorun teşkil eder mi? Eğer ederse bu sorunun üstesinden nasıl gelebilirim?
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
PH : 8,0 - 9,4 (bazı kaynaklarda 8,5 - 9,4 olarak da geçer)
GH : 7 - 12
KH : 12 - 19
değerler kesin değerler değildir. Takdir edilmelidir ki, gölü besleyen akarsu, yağış ve iklimsel değişiklikler bu değerleri oynatabilir...
Özgür bey peki pHyı ayarladım diyelim ama su çok yumuşak ve çok sert su seven bi balık türü suyun bu yumuşaklığından ne derece etkilenir ve ne gibi bi önlem almam gerekir acaba?
Sadece tahmin ama siz su değişimlerinde yumuşak su kullanacaksınız ve bence hiç iyi olmayacak, kısmiğ su değişiminde pek sorun olmaz ama % 50 gibi değişimlerde bu muhakkak balıkları aksi yönde etkileyecektir.