Tropeus bakımı
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2013 11:49
Merhaba arkadaşlar bitkiliden tropeus turune donmeyi duşunuyorum.Tropeus u beslemek ve bakmak konusunda az çok bilgi topladım ama bir kaç tane sorum olacak.
1:)2e 10d şeklinde bir koloni için 130 lt çıkıyor hesaplamada ama bana az gibi geldi lt.(Az ise kaç lt olmalı)
2:)Kum olarak nasıl bir kum tercih etmeliyim.
3:)Işık olarak zaman ayarlı prıze baglı bitki lambalarım var bunları kullanabilirmiyim.
Yem olarak çok kaliteli yem çeşiti yapacam yaklaşık olarak 7-8 çeşit
Tropeusçu arkadaşlarımın yardımları esirgemeyeceklerini umuyorum saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2013 11:58
Öncelikle şimdiden hayırlı olsun . 12 Tane tropheus için 130 litre küçük bir hacim . 200-250 Litre olsa çok güzel olur . Kum olarak ince Silis kum kullanın . Büyük ihtimal dediğiniz bitki lambasını kullanabilirsin ama kesin bir şey diyemiyorum . Yem olarakta çeşit ve kalite önemli tabiki . Spirulina ağırlıklı otçul yemler tavsiye ederim .
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2013 12:00
[QUOTE=Hasan Ekemen]Merhaba arkadaşlar bitkiliden tropeus turune donmeyi duşunuyorum.Tropeus u beslemek ve bakmak konusunda az çok bilgi topladım ama bir kaç tane sorum olacak.
1- Erkek balıklar için minimum 50-60cm lik bir alan gerekiyor. Dolayısıyla 2 erkek olunca en az 120cm lik bir akvaryumla başlamanızı öneririm. 120x50x50 120x60x50h ebatları işinizi görecektir. Tabi ne kadar çok hacim o kadar iyi.
2- Aragonit, Mercan kırığı kum tavsiye ederim. Ben mercan kırığı kullanıyorum çok memnunum. Hem ph tamponlama etkisi var hemde görüntüsü harika.
3- Aydınlatma size kalmış bir husus. İsterseniz çok kaliteli markaların floresanlarını ampullerini kullanın, isterseniz 2 tane enerji tasarruflu ampul kullanın. Ben 1 grolüx 1 daylight kullanıyorum gayet güzel bir kombinasyon olduğunu düşünüyorum.
4- Yem çeşitleri olarak forumda birçok başlık mevcut. Dilerseniz imzamdaki linkten kendi akvaryum tanıtımımı görebilirsiniz. İşinize yarayacak bilgiler mevcut olabilir.
Sağlıklı hobiler.
1:)2e 10d şeklinde bir koloni için 130 lt çıkıyor hesaplamada ama bana az gibi geldi lt.(Az ise kaç lt olmalı)
3:)Işık olarak zaman ayarlı prıze baglı bitki lambalarım var bunları kullanabilirmiyim.
[/QUOTE]1- Erkek balıklar için minimum 50-60cm lik bir alan gerekiyor. Dolayısıyla 2 erkek olunca en az 120cm lik bir akvaryumla başlamanızı öneririm. 120x50x50 120x60x50h ebatları işinizi görecektir. Tabi ne kadar çok hacim o kadar iyi.
2- Aragonit, Mercan kırığı kum tavsiye ederim. Ben mercan kırığı kullanıyorum çok memnunum. Hem ph tamponlama etkisi var hemde görüntüsü harika.
3- Aydınlatma size kalmış bir husus. İsterseniz çok kaliteli markaların floresanlarını ampullerini kullanın, isterseniz 2 tane enerji tasarruflu ampul kullanın. Ben 1 grolüx 1 daylight kullanıyorum gayet güzel bir kombinasyon olduğunu düşünüyorum.
4- Yem çeşitleri olarak forumda birçok başlık mevcut. Dilerseniz imzamdaki linkten kendi akvaryum tanıtımımı görebilirsiniz. İşinize yarayacak bilgiler mevcut olabilir.
Sağlıklı hobiler.
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2013 13:03
En az 300 lt olmalı.yem olarak tropical suprilina süper forte(pul),jbl suprilina premium(pul)ve sera flora yı kesinlikle öneririm kolay gelsin.
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2013 18:57
[QUOTE=Hasan Ekemen]Merhaba arkadaşlar bitkiliden tropeus turune donmeyi duşunuyorum.Tropeus u beslemek ve bakmak konusunda az çok bilgi topladım ama bir kaç tane sorum olacak.
[/QUOTE]
Sana önerim 250-300 litre ve de 1,5 metre boyu olsun.Bende 3e7d ile 100*40*50 bir akvaryum ile başladım ama çok sorun oldu.Şuan 1e3d ve 9 yavrum kaldı.Size özellikle bu akvaryum konusunda beni dinlemenizi öneririm.Bu tropheuslar 200-250 litrede olmuyor.Boyu en az 1,5 metre olsun...
Umarım balıklarınızı güzelce beslersiniz