Tropheus Akvaryum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Selam arkadaşlar. Emek vererek yazan bütün arkadaşlara teşekkürler. Bu foruma yazmamın sebebi bu hobiyi daha önce tecrübe edinmiş arkadaşlarla paylaşarak güzel bir akvaryum oluşturmak. Şu ana kadar resimleri yayınlarken (resimlerin kalitesiz olduğunu da biliyorum) elimden geldiği kadar akvaryumu anlatmaya-göstermeye çalıştım. Estetik ve görsel dizayn adına çok eksiklerim olduğunu anladım. Bunları yorumlara göre tamamlamaya çalışacağım. Taşların miktarını artıracağım. Bu tip (yuvarlak keskin olmayan) taşlar kullanmamın sebebi tropius türlerin çok hareketli olmaları ve oynaşırken taşlara çarpma ve yaralanmaları önlemek için düşündüm.Erkeklerin kendi araların koloniye sahip olmak için yaptığı kasvetli kavgaları da okudum başka akvaryumlarda izledim.Arka fonu değiştirebilirim. Bitki koymayı düşünmüyorum. Çünkü ayrı olarak başka bir akvaryuma bitki akvaryumu yaparak hevesimi gidermek istiyorum. Akvaryuma eklenen tuz ve suyun sertliği bitkilerimi mahvediyor.(tecrübeyle sabittir) Bu akvaryumu tamamladıktan sonra bitki akvaryumu kurulumuna başlayacağım. Onu da forumlarda paylaşacağım. Şu ana kadar balıkların yaşamasını devam etmesi için kullanılan cihazlar hakkında bir yorum gelmedi. Suyun temizliğini hem iç hem de dış motorla yapmaya çalışıyorum. İç motorun suya verdiği hareketliliğin tropiusların hoşuna gideceğini düşünüyorum. Ayrıca içerdeki fiziksel kirliliği dış motordan daha çok temizlediğini düşünüyorum. Suya verdiği hava miktarının da hava motorundan daha çok olduğu kanaatindeyim. Yaptığım araştırmalardan tropiusların diğer balıklara oranla daha çok havaya ihtiyacı olduğunu okudum. Elektrik kesintilerine karşıda pilli motor hazır bulundurdum. Zira geçen sene kadim bir dostum sabah balıklarını yemledikten sonra hava motorunun fişini takmayı unuttuğu için 3 saat içinde 7 cimbasını kaybetmişti. Bu akvaryuma ilangileri ekledikten 1-2 ay kadar sonra 5-6 adet kırmızı cimba eklemeyi düşünüyorum. Balıklar ilangilerle aynı boyda olacak. Balıklarım uyum sorunu yaşarmı bilmiyorum. Belki aynı zaman sonra anı sayıda cimba yerine yine dişi ilangi eklerim. Bu konuda kararsızım.Tek tür olmasının uyum açısından daha faydalı olacağı kesin.Saygılarımla.
Selam arkadaşlar. Bayram sonrası nihayet Tropius İlangilerimi aldım. 1 erkek 5 dişi. Balıkları eve getirmeme yardımcı olan değerli dostum Aziz ve resimlerini büyük bir hevesle çeken Yasin arkadaşıma teşekkür ederim.