Tropheus Akvaryumum-Sump problemi
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2013 11:33
Merhaba Arkadaşlar, mehmet okur 2013-11-14 11:34:01
20 bireylik rr kolonime ev sahipliği yapan 150*60*60 boyutlarında sumplu akvaryumum mevcut. Geçen gün su değişimi esnasında sumpda oluşan bir sorundan bahsetmek istiyorum. Açıkcası beni korkuttu ama ne olduğunu anlayamadığım veya neden oluştuğunu o yüzden sizlere sormak istedim.
Sumpdaki elyafların üstünde siyah kurtlar oluşmuş durumda. Balık pisliklerinin hareket ettiklerini varsayın :). Bu oluşumun sebebi ne olabilir.Ve herhangibir zararı olurmu ? . Acaba elyafları temizlememin zamanı mı geldi ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2013 11:40
Canlılarmı? sivrisinek larvası olabilirmi? herhangi başka bir parazit kontamine olmuş olabilir,temizlik yapmanızda fayda var.
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2013 23:09
Bence hiç riske girmeyin ha larva ha kurt ha balık pisliği kesin ne olduğunu bilmiyor ve içinizde %10 bile bir şüphe varsa atın o elyafı en kısa ve net çözümü ne olduğunu merak ediyorsanız bir kabın içine yatırın elyafı akvaryumdan su ekleyin 1/2 hafta bekleyin bir oluşum varmı bakın.
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2013 13:46
Islak elyafın bir kısmı dışarda kaldıysa kurtlanma, küflenme, mantar oluşumu meydana gelebilir. Elyaflarınızı sumpa koydugunuzda dışarda kalmayacak şekilde ayarlamanız gerekir.
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2013 14:18
[QUOTE=saeros] Mehmet kardeşim elyafın kurumu kalıyorki acaba:)[/QUOTE]
[QUOTE=Diego_7_17]Islak elyafın bir kısmı dışarda kaldıysa kurtlanma, küflenme, mantar oluşumu meydana gelebilir. Elyaflarınızı sumpa koydugunuzda dışarda kalmayacak şekilde ayarlamanız gerekir.
[/QUOTE]
Yavuz kardeşim ,
Vala elyafımın üst kısmı suyun dışında kalıyordu dediğin gibi. Acaba ondan mı kaynaklanıyordur ? Eğer o şekilde dediğin gibi ondan oluyor olabilir. Aslında direk elyafı yenileyeyim diyorum ?
[QUOTE=Diego_7_17]Islak elyafın bir kısmı dışarda kaldıysa kurtlanma, küflenme, mantar oluşumu meydana gelebilir. Elyaflarınızı sumpa koydugunuzda dışarda kalmayacak şekilde ayarlamanız gerekir.
[/QUOTE]
Evet belirttiğiniz gibi elyafın bir kısmı dışarda kalmış durumda idi. Muhtemelen ondan oluşmuş olabilir. Yanlız oluşan kurtlanmalar sumpdaki malzemelerde değılmış durumda. En iyi temizleme şekli nasıl olabilir ?