Tropheus Duboisi Tür Hk. Resimli
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2008 02:36
Arkadaşlar herkese merhaba, 200 litrelik akvaryumumda Diğer Tropheus Bemba ve Demasonilerimin yanında Tropheus Duboisi de beslemekteyim hani (siyah ve beyaz benekli olanlardan) ama bu balıkları almadan önce araştırmama rağmen geliştiklerinde nasıl bir görüntüleri ve renkleri oluşuyor bulamadım, Tropheus duboisi'ninde farklı alt türleri olduğunu gördüm peki balıklarım hangisine ve hangi boyda dönüşecek :)
neo1907 2008-03-24 03:03:37
Düşünceleriniz ve yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2008 15:23
Balığın gelişme hızına bağlı olarak 6 cmden sonra renk atmaya başlarlar. Hangisine benzeyecek sorunuzun cevabı kafası mavi orta kuşak sarı geri kalan gövde arkasıda siyah mavi bir renk alacaktır. Saygılar...
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2008 16:47
Valla açık söylemeliyimki zaman zaman yolum eminönü balıkçılar çarşısına düştüğünde oradan uygun fiyatta bulursam balık alıyorum bu duboisilerimide o şekilde almıştım, 10 yada 9 liraya vermişlerdi. Ama gelişiminde ne olacağını onlarda bilmiyorlardı :)) Umarım dedikleriniz ve fotoğraftaki gibi bir tür oluşur. neo1907 2008-03-24 16:48:23
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2008 18:23
[QUOTE=neo1907]Valla açık söylemeliyimki zaman zaman yolum eminönü balıkçılar çarşısına düştüğünde oradan uygun fiyatta bulursam balık alıyorum bu duboisilerimide o şekilde almıştım, 10 yada 9 liraya vermişlerdi. Ama gelişiminde ne olacağını onlarda bilmiyorlardı :)) Umarım dedikleriniz ve fotoğraftaki gibi bir tür oluşur. [/QUOTE]
Tereddüte gerek yok, balıklarınız Duboisi'dir.
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2008 19:29
Teşekkürler gerçektende büyümelerini iple çekiyorum eğer şu sarı lacivert ağırlıklı hali olursa daha iyi olurda neyse bu kadar fanatizme vurmayalım durumu :)
neo1907 2008-03-24 19:47:18
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2008 20:21
Evet maswa olsun :) ama çok umutlu değilim nedense diğer türü karliani masva da olabilir bakalım. Çünkü aldığım yerde bunun hangi türün yavrusu olduğunuda bilmiyorlardı :)
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2008 20:49
Türlerini tam olarak bilmiyorum ama maswaların beneklerinin daha düzenli ve net ,kigomaların ise daha küçük ,düzensiz ve mat olduklarını biliyorum.Erhan beyin verdiği resimde bu tarife uyuyor.Bir tahminde bulunmam gerekirse sizinkiler maswa değil gibi ama üzülmeyin bu sadece bir tahmin umarım yanılırım,gerçi bana göre ikiside güzel... akifb1907 2008-03-27 20:49:52