Tropheus Duboisi Yumurta (Bakıcılığı+Sayısı)
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2008 15:20
Troplarımdan 2 tanesi 2 gün arayla yavru aldı. İkinci dişi yumurta aldıktan 4 gün sonra ilk dişinin ağzındaki tüm şişlik kayboldu. Az önce ikinci dişiden 18 tane yavru aldım ve ilk yumurta alan dişide hala hiçbir şişlik veya yavru belirtisi yok. Bu durumda ilk yumurta alan dişi tüm yumurtaları atmış veya yutmuş olabilir. (Daha önce böyle bir vukuatı yok) Ama bir duboisinin 18 tane yavru vermesi normal midir? Bu balıklardan daha önce 9-11 arası yavru alınmıştır. Eğer bu kadar yavru alınamaz ise ilk dişinin yavrularına bu balık bakmış olabilir mi?
Herkese sağlıklı balıklar!
Herkese sağlıklı balıklar!
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2008 15:54
Selam. Benim görüşümce yavru ve yumurta sayısı büyük oranla kondisyona bağlı olan bişeydir. (Yaş durumunuda unutmamak gerek.)
Sizinde düşündüğünüz zorda olsa imkansız değil bence Fırat bey.
Bence siz genede; Üzümünü yeyin, bağını sormayın. derim ben
Sevgiler.
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2008 16:25
Fırat Bey; Maşallah güle güle büyütürsünüz inşallah.Dişiniz kaç cm ve kaç senedir bakıyrosunuz acaba ?
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2008 16:34
Fırat Bey, erken kusturma sizi görece fazla yavru sahibi yapmış. Duboisi'ler normalde 20 kadar yumurta tutup, tüm balıklarda olduğu gibi ne kadar erken kusturulurlarsa o kadar fazla yavru verirler.
özkoçak 2008-11-25 16:37:42
Sağlıklı balıklar.
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2008 16:45
Balık 11-12 cm boyunda. Balıktan yanılmıyorsam 4. kez yavru alındı ama en fazla 11 taneydi. Balıklar 1 yaşın üstünde ama net yaşını bilmiyorum. Forumdan Omergok20 nicli arkadaşımdan koloni olarak almıştım.