Tropheus kum Seçimi ve dış filtre malzemesi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tropheus'lar için mercan kırığı kum kullanmanız daha faydalı olur.. Bir de Hagen'in kalsiyumlu kumu var.. Bu kumu bulabilirseniz daha iyi olur.. Filtrenizde de seramik, biobal ve elyaf kullanmanız yeterli olacaktır.. Saygılar..
Akvaryumu suya doldurdum, sılus kumuda koydum 1 haftadır calıstırıyorum ısıtıcı ve hava motoru aynen devam.
Zararı yok tabiki.. Tek kötü tarafı, hareketli balıklar olduklarından kum çok kalkıyor ve bulanıklık oluyor.. Ancak size söylediğim kumlar ph seviyesinin sabit kalmasında oldukça etkili.. Bu da tropheus'larda çok önemli.. Ayrıca görsel olarak ta çok güzeller.. Kumu çıkarmak içinde, geniş çaplı bir hortum ile rahatça yapabilirsiniz..
Zararı yok tabiki.. Tek kötü tarafı, hareketli balıklar olduklarından kum çok kalkıyor ve bulanıklık oluyor.. Ancak size söylediğim kumlar ph seviyesinin sabit kalmasında oldukça etkili.. Bu da tropheus'larda çok önemli.. Ayrıca görsel olarak ta çok güzeller.. Kumu çıkarmak içinde, geniş çaplı bir hortum ile rahatça yapabilirsiniz..
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir