Tropheus su değişimi
Arkadaşlar öncelikle herkesin geçmiş bayramını kutluyorum. Benim sormak istediğim 130*60*60 tankımda 20 adet tropheus duboisi besliyorum. Çeşme suyumun ph 7,00 7,2 yükseltmek için tanganyika buffer ve child salt kullanıyorum. Haftada bir su değişimi yapmadan önce ph ölçtüğümde 8,34 ph çıkıyor. Su değişimi yaptıktan sonra baktığımda 7,9 8,00 çıkıyor. Tankım yaklaşık 468 litre bunun %20 su değişimini yapmam halinde 100 litre su gerekiyor. Ben bu suyun değerlerini akvaryumdaki su değerleri gibi yapmam demek yaklaşık olarak 5 damacana su buda imkansız. Ben 5 adet damacana suyu nasıl bekletecem, dinlendirme tankı kurmam imkansız. Bana yardımcı olabilirmisiniz. Benim fikrim her su değişiminde tanganyika buffer ve child salt kullansam herhangi bi problem olurmu?? .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tamer bey teşekkurler kh yükseltmek için ne kullanmam gerekiyor? ben dün yapmıştım değişimi sizin dediğiniz gibi yapmışım:) aquatan nitrivec toxcivec kullandım birde buffer ve salt karışımını dkömüştüm bugün tekrar ölçmeyi düşünüyorum bakalım ne çıkacak. .