Tropheus tavsiyeniz ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sevgili Ugur abi ve degerli kardesim Muammer; sorun akvaryumun litresinden ziyade olcusumudur? Yani daha genis ve daha uzun mu olmasini oneriyorsunuz ? Oyleyse uzunca bir sure bunu yapma sansim yok. Ancak eger ki yavrudan yetistirerek bir nebzede olsa sakinlik saglayabilecek sansim varsa denemek istiyorum. Fazla sayida gozum yok. 1e4d, 2e6d aklimdaki sayi.
Eğer tangaynika besleyeceksen başka türlü yardımcı olalım.... Ben fırat akvaryumda tropheusları o küçücük akvaryumda hiç kavga etmeden görünce bende neden bu hayvanlardan yok diye ağlıyordum neredeyse..Abi hakikaten al bir küçük havuz,sende kurtul tropheuslarda..
Gecici olarak bu sevdama ara veriyorum :) Eziyet cektirmeye gerek yok.
Gecici olarak bu sevdama ara veriyorum :) Eziyet cektirmeye gerek yok.
- Budur ! Herkese örnek olması dileğiyle...
Bu arada en sakinleri Duboisidir. İkola nispeten daha hareketli ve daha serttir. Ayrıca Tropheuslar koloni balıkları olduğu için sayı çok önemlidir. Muammer arkadaşım da bunu demiş aslında; çünkü koloni olmalı ki alfa erkek, beta erkek olsun, dişileri kendi bölgelerine çekmeye çalışırlarken yaptıkları soytarılıkları siz seyredin . Bu arada beta erkeğin hiç şansı olmuyor. Ancak kayaların arkasında bir yerde alfa görmeden çiftleşebilirse ne ala; ama bu bende ancak girişimden ibaret kalıyor, henüz başarabilmiş değil. Akvaryum küçük olduğu zaman beta erkek kendisine asla yer edinemez çünkü alfa için sadece kaya grubu yetmeyecek biraz daha alan isteyecektir. Üstadlarımızı hep dediği bir şey vardı: 5-6 balık koloni değildir
Tropheus gerçekten zevk alınabilecek bir balıktır, vazgeçmemeniz dileğiyle Saygılarımla...