Tropheus yavrularımda yem sorunu
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2009 21:54
Arkadaşlar yeni akvaryumum için bir arkadaşımdan 20 Tropheus Sp. Black Bemba yavrusu aldım... Akvaryumumun suyu daha oturmadığı için şuanda tahminen 10-15 lt lik yavru akvaryumunda yavrulara bakmaktayım...
Soruma gelince; bu yavrular için yaklaşık 6-7 çeşit yem aldım.
Tropical Spirulina Süper Forte
Sera Spirulina Tablet
Sera Flora
Soruma gelince; bu yavrular için yaklaşık 6-7 çeşit yem aldım.
Tropical Spirulina Süper Forte
Sera Spirulina Tablet
Sera Flora
Tetra Pro Vegetable
Tetra phyll
New Life Spectrum Cichlid Formula 0.5mm
New Life Spectrum Thera +A 0.5mm
Tetra phyll
Fakat bu yemlerden sadece Sera Flora yı yiyorlar diğerlerinin yanına bile yaklaşmıyorlar... (yemlerin çoğunu ufalıyarak veriyorum)
Aynı şekilde haşlanmış havuç ve taze marulla da araları pek yok.
Yavruları bu yemlere nasıl alıştırabilirim? Yemlere alışsınlar diye birer gün arayla aç bırakıp yeni yemler veriyorum ama tabiri caizse "tık" yok...
Aynı şekilde haşlanmış havuç ve taze marulla da araları pek yok.
Yavruları bu yemlere nasıl alıştırabilirim? Yemlere alışsınlar diye birer gün arayla aç bırakıp yeni yemler veriyorum ama tabiri caizse "tık" yok...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2009 22:01
Bence 1 gün değil 2 yada 3 gün aç bırakın o zaman saldırırlar diye düşünüyorum en azından benim eskiden bktığım sp lerim öyle yapmıştı. Sevmedikleri yemlere öyle alıştırmıştım ama balıkların huyu da birbirini tutmuyor.
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2009 11:29
Balıklar oturana kadar
Kullanmayın lütfen.şu an stres den dolayı yeme isteksiz olabilirler.Stres i attıkdan sonra istediğiniz şekilde yem alacaklarını tahmin ediyorum.Alışmaları için biraz zamana ihtiyaçları var.
Kullanmayın lütfen.şu an stres den dolayı yeme isteksiz olabilirler.Stres i attıkdan sonra istediğiniz şekilde yem alacaklarını tahmin ediyorum.Alışmaları için biraz zamana ihtiyaçları var.