Tropheus Yavrularının Üremesi
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu sadece varsayımdır, ama ilk seferde damızlığa yeni adım atmış balığın kusturulması doğru değildir.Ama büyük, oturmuş 2 yaşında bir dişi ise sağılabilir bence. Şöyle bir soru sorman lazımdı kusturulan balığın yavruları sağlıklı olurmu ben yaşadım gördüm kesinlikle sağlıklı olmuyor bence sağlam genetik şifreyi tam anlamıyla almış balığı anne zaten ağzından atmıyor, kusturduğum 9 red rainbow yavrumdan 5 tane sağ kaldı buda size bir fikir verir sanırım.
Yavruları 20. Günde kusturuyorum ve yavruların hepsi yasıyor ama biliyorsunuz ki kuluçka makinesinde cıkan tavuklarda gurtlamıyor yani yumurtaya yatmıyor arkadaşlar. Kusturma olan yavrular yumurtaları daha zor tutuyor bu gerçektir denedim ben kusturma olmayan yavru 2 seferde tutuyor azda olsa 2 veya 3 yavru veriyor ama ama kusturma olan balık alıyor atıyor alıyor atıyor ve hala tutamıyor en az 6 oldu hala alıp atıyor.
Bu sadece varsayımdır, ama ilk seferde damızlığa yeni adım atmış balığın kusturulması doğru değildir.Ama büyük, oturmuş 2 yaşında bir dişi ise sağılabilir bence. Şöyle bir soru sorman lazımdı kusturulan balığın yavruları sağlıklı olurmu ben yaşadım gördüm kesinlikle sağlıklı olmuyor bence sağlam genetik şifreyi tam anlamıyla almış balığı anne zaten ağzından atmıyor, kusturduğum 9 red rainbow yavrumdan 5 tane sağ kaldı buda size bir fikir verir sanırım.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Serkan ağabey; Bu sitede Tropheus üzerine onlarca yazısı olan ve yüksek TECRÜBEsi olan Destinyends Deniz YILDIZ'dır.Yavrularını Hobici arkadaşlara 2 Tl'ye sattığına sadece yayılması için bunu yaptığını bende biliyorum.
Kerem Bey çok önemli bir konuya parmak basmışssınız. Benim gibi yeni tropheusa geçecek olan akvaristler içinde oldukça önemli bilgiler paylaşılıyor.