TROPHEUS (yeni dekor ve video)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tropheus akvaryumunda bir sizde mango kökü görüyorum mango kökü ph düşürür onu hemen ve kesin kaldırmanız gerekir
[QUOTE=hasan-789]Suyu yumuşattığını bende duymuştum akvaryumcuya danıştım fakat o kökü almamı önerdi muğlada yaşıyorum buranın suyunun çok sert olduğunu söyledi bende aldım[/QUOTE]
Balıklarımın bir tanesi öldü neden acaba niye öldü sebebi nedir akvaryuma bir dezenfekte işlemi yapmalımıyım?
Balıklarımın bir tanesi öldü neden acaba niye öldü sebebi nedir akvaryuma bir dezenfekte işlemi yapmalımıyım?
Merhaba sevgili arkadaşlar öncelikle akvaryumun dekoru orta derece daha farklı taş ve kaya eklenebilir. Bir tropheus hobicisi olarak mango kökünün hiçbir zararı olmadığını söylemek isterim. Bu balıklar doğal yaşamında ki su sertliğinde yaşasada hangimizin elinde saf kan tropheus bulunmaktadır. Benim akvaryumumda Tropheus chipimbi var 1 yıldır bendeler koloni oturdu ve 7 tane de yavru aldım ve 2 tane büyük mango köküm ve üzerine de sarılı moss var. Hiçbir zararını görmedim suyun ph derecesi düzenli olmasını istiyorsan hergün 1 litre su değişimi yapman yeterli olacaktır. Balık ölümüne gelince tropheus yavruları çok hassastır. Özellikle duboisi yavruları bende ik tecrübemi duboiside yapmıştım ve balıklarım ölmeye başladığında hemen bir arkadaşa verdim. Birde gördüğüm kadarı temizlik için iç motor var sadece bence bütçen uygun olduğu zaman bir dış motor muhakkak almalısın ki hem suyun temiz olsun hemde sudaki denge düzenli olsun. Son olarak tropheus bakımı ne kadar zor olsada zevkli ve keyif vericidir. Herkese sağlıklı günler dilerim.