Tropheus'a Kum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
2 hafta önce bende silis kum eklemesi yaptım akvaryumuma. Yaklaşık 30 kilo. İlk önce suyun %30 unu çektim, kumu ekledikten sonra bir %30 daha çektim ve üstüne taze su ekledim. Bu arada akvaryumum 300lt. Eğer tuzdan güzelce arındırdıysanız herhangi bişey olmaz. İç filte ve dış filtrenizi çalıştırın, en geç 1 gün içinde suyun oturcağını tahmin ediyorum. Eğer su çekimi yapmadıysanız yarıya kadar çekip yavaş yavaş eklemenizi öneririm, saygılar. .
Bildiğim kadarıyla tatlı suda deniz kumu kullanılması önerilmiyor. Tabi üstadlarımız daha iyi bilirler.
Bora Bey ben bu konuyu araştırdım ve tanganika gölü resimlerine de baktım.Kum aynen buradaki deniz kumuna benzediği için araştırıp denemeye karar verdim.
Silis kumlarıda deniz kumudur herhangi bi skıkıntı yaşamazsınız balıklarınızda şu ana kadar herhangi bi problem yoksa sıkıntı yapmanıza gerek yok .
Silis kumlarıda deniz kumudur herhangi bi skıkıntı yaşamazsınız balıklarınızda şu ana kadar herhangi bi problem yoksa sıkıntı yapmanıza gerek yok .
[/QUOTE]Hocam orada yanlışın var silis kum bildiğimiz deniz kumu değildir.Toplandığı yer olarak belki bi ihtimal denizden alınmış olabilir ama silis kum asıl özelliği sıfır numara yada sıfıra yakın olmasıdır (yani silis) ama bir diğer önemli özelliği de yıkanmış ve fırınlanmış bir kum olmasıdır ...