Tropheuslara nasıl bakıyorsunuz(sık sorulansorula)
Latince Adı: Tropheus moorii
Habitatı ve Anavatanı: Tanganika Gölü’nün Kayalık Bölgeleri
Beslenme Biçimi: Otçul
Davranış Biçimi: Saldırgan
Kendi Türlerine Davranışı: Aşırı Saldırgan
Yüzme Seviyesi: Taban - Orta
Üreme: 10 – 15 Yumurtayı Ağzında 28 Gün Kuluçkaya Yatırır
Sıcaklık: 26 ° - 28 ° C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 15 cm
En Az Akvaryum Hacmi: 250 litre.
Su Sertliği: Çok Sert
Zorluk Seviyesi: 4
pH: 8,6–9,1
İlgili Makaleler:
Tropheus (Genel)
Tropheus Akvaryumu'nun Hazırlanışı
Tropheus Moori Üretimi
Davranış Biçimi: Balıkların karma tanklardaki davranış biçimidir. Üreme döneminde hemen her canlının daha saldırganlaştığını göz önünde bulundurmak gerekir.
Yüzme Seviyesi: Balığın doğal şartlarda nerede yüzdüğü ile ilgili bilgidir.
En Fazla Büyüdüğü Boy: Balığın geldiği en büyük boydur. Genellikle bu boya gelmesi zorken, bazı bireylerin bu boyu geçtiği de görülebilir.
En Az Akvaryum Hacmi: Balığın karma tankta rahat yaşayabilmesi için gerekli minimum hacimdir. Üretim tankları gibi 2 balığın bulunduğu durumlarda daha küçük tanklar kullanılabilir. Sırasıyla; balığın ortalama boyuna, hareketliliğine ve narinliğine bakılarak değerlendirilmiştir.
Zorluk Seviyesi: 1 en kolay, yeni başlayanlar için uygundan. 5 en zor, sadece uzman akvarisltere uzanan balığın akvaryum şartlarında beslenmesini zorluğu ile ilgili bilgi.
Latince Adı: Tropheus sp. "Black"
Habitatı ve Anavatanı: Tanganika Gölü’nün Kayalık Bölgeleri
Beslenme Biçimi: Otçul
Davranış Biçimi: Saldırgan
Kendi Türlerine Davranışı: Aşırı Saldırgan
Yüzme Seviyesi: Taban - Orta
Üreme: 10 – 15 Yumurtayı Ağzında 28 Gün Kuluçkaya Yatırır
Sıcaklık: 26 ° - 28 ° C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 15 cm
En Az Akvaryum Hacmi: 250 litre.
Su Sertliği: Çok Sert
Zorluk Seviyesi: 4
pH: 8,6–9,1
İlgili Makaleler:
Tropheus (Genel)
Tropheus Akvaryumu'nun Hazırlanışı
Tropheus sp. "Black Bemba"
Davranış Biçimi: Balıkların karma tanklardaki davranış biçimidir. Üreme döneminde hemen her canlının daha saldırganlaştığını göz önünde bulundurmak gerekir.
Yüzme Seviyesi: Balığın doğal şartlarda nerede yüzdüğü ile ilgili bilgidir.
En Fazla Büyüdüğü Boy: Balığın geldiği en büyük boydur. Genellikle bu boya gelmesi zorken, bazı bireylerin bu boyu geçtiği de görülebilir.
En Az Akvaryum Hacmi: Balığın karma tankta rahat yaşayabilmesi için gerekli minimum hacimdir. Üretim tankları gibi 2 balığın bulunduğu durumlarda daha küçük tanklar kullanılabilir. Sırasıyla; balığın ortalama boyuna, hareketliliğine ve narinliğine bakılarak değerlendirilmiştir.
Zorluk Seviyesi: 1 en kolay, yeni başlayanlar için uygundan. 5 en zor, sadece uzman akvarisltere uzanan balığın akvaryum şartlarında beslenmesini zorluğu ile ilgili bilgi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Vejeteryanlarda ve birtakım emilim bozukluğu olan hastalarda oluşabilecek B12 vitamin eksikliğine bağlı belirtileri önler. Sebzelerde b12 bulunmaz.Bload olan ince bağırsaklı vejetaryan balık b12 vitamini alamaz ve bağırsak hücreleri yenilenmez.(Yazılar bilimsel içerikli)Suda eriyen bir vitamin çeşidi olduğundan faydası olur.
İnsanlarda çok daha farklı faydalarıda vardır.
B vitamini kas kramplarını engeller hatta bağırsak kanserine engel olur gibi uzmanların görüşleri var.b12 vitamini insanda mide ile başlayan yolculukta direk sindirim sistemine iner.İnce bağırsakta devam eder.
Ayrıca size otobur balıklar için verebilceğiniz diyetleri açıklıyım.
Vitamin ve mineraller:Vitamin A, B1, B2, B6, B12, C, D3, E, K3, Biotin, Choline, Folic Acid, Niacin(nikotinik asit), Pantothenic Acid, Manganese(manganez), Potassium(Potasyum), Zinc(çinko), Selenium
Renk çoğaltmak için: Beta Carotenes, Xanthophyll(bitkilerin içindeki sarı pigment)
Tavsiye edilen sayı, oran:Protein - 40%; Fat - 12%; Fiber - 6%; Moisture - 11%; Ash - 14%.(yem kutularının arkasında yazar)
Beta vitaminleri renklendirme için hamsi ile karıştırılarak verilir diye okudum ancak carotene fazlası zararlı olabilir diye düşünüyorum.Denemedim.
Sera'nın yazısında bile karşınıza çıkacaktır.
Vitamin B12 is necessary for the digestive organs and the buildup of the red blood cells (hemoglobin), which are indispensable for the oxygen transport. Lack of vitamin B12 leads to anemia and results in apathy and growth disturbances.
- B12 vitamini sindirim organları için gereklidir.Aynı zamanda kırmızı kan hücreleri içinde.
- Diğer vitaminlerin işlevleri ve görevleri hakkında benim sitemde bilgi yazacağım.
- Tetra vegatable chips'leri tavsiye edebileceğim diğer yemler arasında.
Saygılar.
Tanganyikadan Bir Parça Oluşturalım
- Göldeki su değerleri nedir?
- Bu balık nasıl ürer?
- Bu balık nasıl beslenir?
- Bu balık dekor olarak ne ister?
- Yaşadağı bölgedeki Gün saatleri nasıl izler?
- Balığın davranışları nedir?
- Suyun hareketi nasıl izlemelidir?
Bu sorular örnek olabilecek basit sorulardır.
Yeni yeni bulaştım tropheus türüne Şimdi " kipili ve bulupoint " var elimde.
Akvaryum bitkili... Su değerleri konusunda hassas olduklarını da biliyorum. Faydası olur diye 10 kadar tatlı su midyesi koydum...
Doğru mu yaptım acaba
Akvaryum bitkili... Su değerleri konusunda hassas olduklarını da biliyorum. Faydası olur diye 10 kadar tatlı su midyesi koydum...
Doğru mu yaptım acaba
[/QUOTE]
Doğru mu yaptım acaba
[/QUOTE]
Bitki fazlaca var diyebilirim... Midyeyi neden koydunuz sorusuna..yanıt yok