Tropheusta baskın erkek sorunu
1.5 sene önce 6 aylıkken aldığım 11 adet Bulu pointlerimi 2e 5d olarak son koloni haline 4 ay önce getirdim. Tankın 2 kayalık bölümü var solda ve sağda olmak üzere. 2 erkek düzenli olarak hergün kavga ediyorlardı fakat bu normal olarak herhangi bir yaralanma olmadan sonlandığı için bana günlük sporları gibi geliyordu. 2 gün önce en baskın erkeğin sol tarafta cam sileceğinin üstünde simsiyah olmuş gördüm. Dudaklarındaki şişmiş beyazlık dışında başka darp izleri yok. Fakat 2 gündür gözlemlememe rağmen eski reisin artık bölgesini yeniden sahiplenemeyeceğini düşünüyorum. Diğer erkek tankın resmen hakimi oldu düznli olark 2 bölgeye gidip arada eski reise bakıp her 10 sefer kontrolden sonra 1 sefer darbe vuruyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Orçun Bey; En baskın erkeğin sol tarafta cam sileceğinin üstünde simsiyah olmuş gördüm. Dudaklarındaki şişmiş beyazlık dışında başka darp izleri yok
Kolonimdeki erkek sayısını anladığımda forumda akvaryumumun ebatlarını 100x45x65 olarak belirterek konu actım ve kac erkek bırakmalıyım diye sordum ve ozellikle belırttım 5 dısım olduğu ıcın 1 erkek mı bırakayım yoksa 2 mı diye herkesın cevabı 2 erkek bırakmam dı. Bende bunları dıkkate alarak hareket ettim.