Tropheus'taki Kara Lekeler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bir erkek yunusum vardı , ona bişey olmuyordu ama yanına hangi balık koysam ölüyordu.
Geçiyor bu lekeler ama ne oluyorda geçiyor onu bilmiyorum akvaryuma haddinden fazla havalandırma yapıyorum onun dışında istemedende olsa havaların sıcağından su 31 derece iki balıkta leke vardı siline siline kaybolduğuna şahitim. bu her balıkta olurmu bilemiyorum şöyle yaparsanız geçer diye bir şeyde söleyemem. çünkü araştırıp bulduğum bir durum değil havalar sıcak su sıcak balıklar oksijensiz kalmasın diye hem iç filtreyi hem hava motorunu çalıştırıyorum balıklardaki siyah lekeler siline siline kayboldu. sağlıklı balıklar
Yemleme sabah nls cichlid formula-there A+ jbl grana cichlid karması
öğlen akşam ve gece bitkisel besliyorum. 3-4 aydır hiç bir sotun yooken bu durum ortaya çıktı. Acaba bu durum sadece yaz aylarında mı oluyor? yani balıklarının başına bu durum gelen arkadaşlar bu durumla sadece yaz aylarında mı karşılaştılar bunu merak ediyorum.
Erkan bey, tüm yazıları yüzeysel okudum.Ama kimsenin bahsetmediği bir konu var;Aynı tank içinde hem malawi,hem tropheus beslemeniz zor çünkü;malawi etcil,tropheus otculdur.Her ikisinin su değerleride çok farklı.Protein oranı yüksek yem verseniz;tropheuslar diyetine göre beslenmeyecek.Bitkisel yem verirseniz;malawiler diyetine uygun beslenmeyecektir.Bence yunuslar senin olmadığın saatlerde tropheuslara saldırıp,strese girmelerine sebep oluyor.Bu ve diyete uygun beslenmeme;siyah lekelerin oluşmasını sebep oluyor.Benim tavsiyem sadece tropheus veya sadece malawi tankı yapın herkes diyetine uygun beslensin ve her tür kendine uygun su değerlerinde yaşasın iki türde mutlu olsun.Ben ilangiler ile kasakalaweler aynı tanka koydum.Kasakalaweler simsiyah oldu.İki türde aynı gölün balıkları olmasına rağmen.10 gün sonra ayırdım.Kasakalaweler kendine geldi.Adeta renk açtılar...
Erkan bey, tüm yazıları yüzeysel okudum.Ama kimsenin bahsetmediği bir konu var;Aynı tank içinde hem malawi,hem tropheus beslemeniz zor çünkü;malawi etcil,tropheus otculdur.Her ikisinin su değerleride çok farklı.Protein oranı yüksek yem verseniz;tropheuslar diyetine göre beslenmeyecek.Bitkisel yem verirseniz;malawiler diyetine uygun beslenmeyecektir.Bence yunuslar senin olmadığın saatlerde tropheuslara saldırıp,strese girmelerine sebep oluyor.Bu ve diyete uygun beslenmeme;siyah lekelerin oluşmasını sebep oluyor.Benim tavsiyem sadece tropheus veya sadece malawi tankı yapın herkes diyetine uygun beslensin ve her tür kendine uygun su değerlerinde yaşasın iki türde mutlu olsun.Ben ilangiler ile kasakalaweler aynı tanka koydum.Kasakalaweler simsiyah oldu.İki türde aynı gölün balıkları olmasına rağmen.10 gün sonra ayırdım.Kasakalaweler kendine geldi.Adeta renk açtılar...
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir