Tropheus&Yem Makinası&Yem
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2009 20:42
Selam arkadaşlar.Ben tropheus bemba besliyorum fakat bir hafta kadar evde olmayacağım.Bende Ferplast-Cheef marka yemleme makinası ile yemleme yapmayı düşünüyorum.Yem olarakta sera flora ve sera spurilina kullanıyorum.Fakat daha önce de sera flora ile yem makinasını denedim ama yemler makina içinde topak haline geliyor ve birkaç yemlemeden sonra makina takılmaya başlıyor.Bu sorunu nasıl çözebilirim.Yada sera flara yerine tropheusa uygun başka bir yem kullanabilirmiyim(sera granugreen kullanmak istemiyorum).
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2009 21:08
Yem makinanız muhtemelen akvaryum suyuna çok yakın olduğu için topaklanıp yapışıyor.Size tavsiyem yem makinanızı 20 - 25 cm yükseklikten su üzerine düşecek şekilde ayarlayın.Bu şekilde yemlerinizin nemlenmesini önleyebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2009 10:31
Genel olarak yem makinanız suya çok yakın olduğundan ve pul yemler daha çabuk nemden etkilendiğinden Sera Granugreen kullanabilirsiniz
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2009 12:36
Yem makinanızı, akvaryumdan 25-30cm yükseğe sabitleyip yem olarak ta farklı granül yemleri kullanabilirsiniz (NLS cichlid formula - NLS Thera/a ve sera spirulinayı minik farçalara bölüp tüm yemleri karıştırarak verebilirisiniz)
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2009 12:42
Piyasadaki hemen hemen bütün makinalar granül yeme göredir. Sera flora yerine sera granu green kullanın. Sprilunlarıda kırıp diğer yemlerle eş boya getirin.