"Tüp Balık" için Kullandğım Kuluçkalık
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2009 21:06
Ben evde iki ucunda iki iç filtre olan sisteme 5 tane tüp bağladım Muratcım, "T" ler çok daha iyi ve debiyi düşürmüyor 4'lü vanada olduğu gibi. Selamlar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2009 02:22
Mükemmel bir sistem tebrik ederim. Diğer kuluçka sistemlerinde söylediğiniz gibi mantarlaşma çok oluyor,ama sizin sistem harika olmuş , elinize sağlık.
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2009 00:33
Utku Bey, kaval havası bizim oraların oyun havasıdır. Nerelisiniz bilmiyorum ama bebişimin manevi desteği tamdır her zaman, kaval havasını armonikası ile çalamasa da
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2009 21:57
Muammer Bey, yumurtaları kova yada kusturduğumuz kaptan, 25-30 cm uzunluğunda bir hava hortumu ile, yavaşça çekerek alıp tüpün içine rahatlıkla koyabilirsiniz. Hava hortumunun bir ucu ağzınızda, diğer ucu kovadaki yumurtalarda, ağzınızla hafifçe çektiğinizde yumurtaların hortuma girdiğini görürsünüz. Ağzınızdaki kısmı, bir şekilde hava geçmeyecek şekilde kapatıp yumurta olan diğer ucunu tüpün dibine yakın kısmına kadar sokup yavaşça bırakmanız durumunda yumurtalar hiç bir zarar görmeyecektir. Selamlar...........
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2009 23:12
Mustafa bey paylaşımınız için teşekkürler elinize sağlık.Aynı sistemibende yaptım frontaza yumurtalarımı koydum fakat çok zaiat oldu.sistemde ufak bi değişiklik yaparak su yerine hava motoruyla hava verdim daha iyi verim aldım.Teşekkürler
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2009 22:21
Daha iyi verim almanıza sevindim. Benim 2-3 arkadaş o sistemi denediler
ama pek iyi sonuç alamamışalrdı, ben ise benim paylaşım yaptığım
sistemi denedim ve çok iyi sonuç aldım. Bir kere ana tankın içinde
değil de ayrı bir akvaryumda olması büyük avantaj bana göre. En azından
yemleme ve dışkı olmayacağı için su kolay kolay bozulmayacaktır. Sadece
şuna dikkat etmek gerekiyor: Metilen mavisi kullanılır ise onun tortusu
fazla oluyor ve bozulan/dağılan yumurtaların suyu kirletme oranına
dikkat edilmesi gerekiyor. Yumurtalar döllenmiş ve sağlam ise kayıp
neredeyse hiç olmuyor bende.
Selamlar........
Selamlar........
Gönderim Zamanı: 06 Kasım 2009 10:53
Çok güzel bir paylaşım.Emeğinize Sağlık ..Diğer kuluçka makinalarına göre daha mantıklı ve maliyeti düşük
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2010 13:47
Benim denemelerimde hava taşını tabana çok yakın bir yere koydugum zaman daha iyi sonuçlar aldım.
Hava taşı arasına sıkışan yumurtalar mantarlaşıyor ve diger yumurtalara bılaştırıyor.
Gönderim Zamanı: 25 Nisan 2010 18:58
Semih kardeşim, hava taşının yumurtalarla alakası yok. Yani yumurtalar (benim yaptığım isstemde) cam tüplerin içinde, hava taşı ise 20-25 lite su alan yavru akvaryumunun zemininde. Filtreye gelen ve oradan da cam tüplere giden suyu havalandırıyor burada hava taşı. Böylece yumurtalar sürekli olarak oksijenli suya maruz kalıyorlar ve mantarlaşma olmuyor.
Dün Tropheus Lİnangu dişisini kusturdum aylardan sonra ilk kez bu sistemi tekrar kullanmaya başladım. Şimdilik yumurtalar çok güzel dönüyorlar. Eğer döllenme tam olmuş ise 11 yumurtayı muhtemelen kayıpsız alacağım. Selamlar......
Dün Tropheus Lİnangu dişisini kusturdum aylardan sonra ilk kez bu sistemi tekrar kullanmaya başladım. Şimdilik yumurtalar çok güzel dönüyorlar. Eğer döllenme tam olmuş ise 11 yumurtayı muhtemelen kayıpsız alacağım. Selamlar......