Türkiye göllerinde yaşayan balıklar
ANKARA ÇAMUR BALIĞI ( Neomacheilus angorae )
Orta ve Doğu Anadolu'nun göl ve akarsuları çamurlu, kumlu ve sazlı zeminlerde yayılış gösterir. Zeminlerde emdiği çamurlardan küçük hayvanlar, böcekler ve larvaları seçerek beslenir. 6 - 7 cm. ye büyüyebilir. Çok sığ suların yüksek ısısına dayanabilir. Mayıs - Haziran arasında yapışkan yumurtalarını kıyıların kumluk ve çakıllarına bırakır.
Bir balık tanıtımıda benden. [/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu balık gerçekten bir harika aynı plati balığına benziyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ufuk Bey, ilgi uyandırdığınız konu çok hoş, tebrik ediyorum. Ülkemiz bu anlamda bir cennet diye tahmin ediyorum bende. Yazıldıysa bağışlayın lütfen ama chiclid türü göllerimizde mevcutmu acaba, bilgisi olan dostlar varsa, paylaşırsanız sevinirim. Sevgi ve saygılarımla.
Bu balık gerçekten bir harika aynı plati balığına benziyor.
[/QUOTE]
Aphanius mento'dan yazın ortalarında, Antalya'nın sıcağının en hissedilir, hatta çekilmez olduğu zamanda bu balıktan 15-20 dk uğraşma sonucunda tahminen bir dişi yakaladım. Balık çok hareketli ve meraklı bir balık, bits e saldırıyor. Fakat bir süre sonra yakadıktan hemen sonraki renk ihtişamını kaybetti. Canlı yem ile beslemek lazım. Yazın yakalamak için tekrar gideceğim. Kışın soğuklarda su yüzeyine çıkmıyorlar.
Ne demek Ufuk bey, rica ederim sonuçta hayatımızın tamamı forum değil. Özel mesaj atabilirsiniz isterseniz ama burada konuşsak diğer arkadaşlarımızın da paylaşması açısından daha faydalı olur diye düşünüyorum.
Tebrik ederim, dediğiniz yerlere gitmek bile bu dönemde büyük cesaret isteyen bir iştir.