Türkiyede Nadir Bulunanbir Tür Agassizii
Sayın adaşım tavsiyelerin için ayrıca teşekkür ederim.
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
selam arkadaşlar dün agassizii lerimden birini kaybettim ph ölçtüm 7 civarı bugünde 1tanesi filtrenin kenarında yatıyor biraz canım sıkkın
dün dip sonda yapıp su tazeledim bakalım neler olacak ama diyer balıkların durumu iyi görünüyor
Henuz su degisimi yapmadim. Bol su mercimegi koydum akvaryuma. yuzeyin 4'te ucu kaplanmak uzere. Yemleri ufaltmadan yiyemiyorlar... Siz ne yem veriyorsunuz?
benim kayıp şimdilik 1 adet sanırım bendede erkekler fazla ama önemlideyil nasıl olsa takas ederiz. bi yaşasınlarda.
bende dondurulmuş kan kurdu dafnia ve kuruyem veriyorum hepsine ilgililer 1 kerede artemia verdim.
Merhaba,
Bunları biraz önce çektim. Sizdekiler bu fotograflardakilere benziyor mu?
Ben 4 gün önce 7 adet aldım bunlardan. Sanırım agassizi değil bendekiler. Apistogamma Bitaeniata diye bir tür. Burada amerikan çiklitleri bölümünde detaylarını bulabilirsiniz. Aldığımda 3 dişi 3 erkek vardı. Dişilerden 2 tanesinin durumu pek parlak değil ve az da olsa beyaz benek problemi var gibi. Yeme ilgililer, artemia, dondurulmuş kan kurdu ve granül yem alıyorlar. Tüm gün birbirlerini ve bir ramireziyi kovalıyorlar. Sizdeki fotografları ve son durumu bekliyorum
Saygılar
hüseyin bey balıklarınız çok güzel maşallah.
ben sizinkiler kadar net fotolar çekemiyorum benim balıklarım da sizinkiler gibi mavilik yok yoğun olarak.
daha sarımsı net resimlerini çekince eklerim
Benim getirdiğim torbadaki eksik bulundu sayenizde. Biz yurtdışından bir torba sipariş verdik balıklar açıldı 60 adetdi. Bir iki saat sonra akvaryum ve su değişimi yaptık. Daha sonra paketledik 50 tane çıktı. Dedim nasıl oluyo ? Oradaki arkadaşlar ölen balıkların diğer çalışanlar tarafından atılmış olabileceğini söyledi. Yada biri bilmeden 10 adedi satmış dedi. Bende dedimki 1 saatte 10 tane ölüyorsa bu balığı yaşatmak gerçekten zor. En azından ölmemişler içim rahatladı şimdi. Balıklarınız bizimkilerle aynı seriden aramıza hoşgeldiniz. Bitaeniata ile agassizi birbirine çok benzeyen türler. Biteaniteanın üst yüzgeçleri daha uzun kakaduyu andırıyor oradan ayırt edebilirsiniz. Bizimkiler agassizi gibi geliyor bana en azından agassizi dedik bu geldi. Renk varyeteleri çok olduğundan artık ayırmak çok zor. Ben bile tam emin değilim ne olduklarından doğadaki agassiziler kırmızı kuyruklu bizimkiler sarı. Bu arada bende çok dişi var takas edelim biraz..
Saygılar
Bence hala yavrular. Henuz renkleri yok. Kuyrugu hafif koyu sariya donen bir tane var bende.
http://www.thekrib.com/Apisto/A-agassizii.html
http://www.thekrib.com/Apisto/A-bitaeniata.html
Merhaba,
Balıkları Sahrayıcedit'teki Burcu PetShop'tan 7ytl/adet'e aldım.
Ben aldığımda akvaryumcunun elinde 15 kadar vardı. Mükün olduğunca sağlıklıları seçmeye çalıştım. Bana agasizzi olduklarını, balıkları ithalatçının listesinde gördüğünü ve 50 adet sipariş verdiğini ama eline 20 adet ulaştığını, bunların çok nadir geldiğini söyledi.
Henüz kayıp yok ama ben bu balıkları yaşatabileceğimi sanmıyorum. Eğer form kazanırlar ve yaşarlarsa bence de takas edelim. Hatta şu şartları ve imkanları iyi olan bir arkadaşta balıkları gruplayıp üremelerini sağlamaya çalışalım. Ben pazartesiye kadar şehir dışında olacağım. Yem makinesini kurup dönünce ne olmuş bakacağım.
Onur Bey mesaj atıp balıkları nereden ve kaça aldığımı sormuş. Aynı soruları ben de size soracağım ve bir sonraki sefer için sizlere katılmak isteyeceğim. Özellikle keyhole bulabilirsek almak isterim.
Saygılar