Ülkemizdeki Balıklar
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2014 14:32
Arkadaşlar benim bu konuyu açma sebebim ülkemizdeki balıkları da akvaryumda beslemek ve böylelikle ithalatı ve o balıklara bolca para dökmememiz için bir sebep göstermek için açtım. Bu konuda ülkemizde yetişen ve yaşayan akvaryumda beslenebilecek balıklara deyineceğim. İlk balığımız gambusya.Ülkemize Amerikadan gelen bu balık aslında bitkili bir akvaryumda bakılabilir.Bu canlı canlı doğuran olduğu için ve çok dayanıklı olduğu için akvaryumda rahatlıkla beslenebilir.Lepistes ile aynı familyadan olduğu için o zevki size yaşatabilir. Ve şimdi sırada biraz daha geniş akvaryumlar için sert bir balık olan benim peacock bass türüne benzettiğim bir balık olan tatlı su levreği.Tatlı su levrekleri saldırgandır ve akvaryumda küçük balıklar ile tutulmamalılar.Ülkemiz sularında mevcut olan bir tür.Sizin Amerikan ciklet türleri gibi bir davranış sergilerler yurt dışında akvaryumlarda beslenen bir balıktır. Şimdi karides severlere göre bir canlı olan hayalet karides türü Adanadaki barajlar,nehir kolları,göllerde mevcut Adanaya gittiğimde bir kere pet bardakla tutmuştum. Şimdi de güneş balığı.İstilacı bir tür olan güneş balığı ciklet familyasındandır ve çok renklidir.Ülkemiz sularında mevcut.Gerçekten tavsiye ettiğim bir tür. Ve çoğu kişinin beslediği sazan balığı tabi ki sazan balıklarını akvaryumda beslemesi kolay fakat çok fazla kirlettikleri için tavsiyem iyi bir filtre sahibi olmanız. Aklınıza takılan bir soru olursa cevaplamaya hazırım.Umarım faydalı olabilmişimdir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2014 15:58
Gambusyayı besleyecek çok insan yok, asla ve asla bir lepistesin yerini tutamaz, ne renk var şekil renksiz ruhsuz kendi boyundaki balıklara karşı saldırgan bir tür. Benim memleketim güzelim çanakkalede birkaç farklı gölde killifişh ve ne olduğunu bilmediğim gökkuşaklarına benzeyen renkli türler mevcuttu, bu türlerden birinin bulunduğu göl acısu ve o yörenin köylüleri balık tutmak için deniz ve gölü birleştirmiş aradaki akıntıya ağ çekmişler sonrada kapatmadan defolup gitmişler , zamanla denizden göle aşılanan kefal balıkları o goldeki tüm balıkları mahfetmiş. Eskiden taşlara çıkar ekmek kırıntısı atıp 15 saniye sonra bir kepçe daldırırdık kepçe dolardı, en son saatlerce aramamıza rağmen 1 tane yavrusunu bile göremedik. Diğer göllerden tekinde kırmızı kuyruklu olanlar hala bulunmaktaydı ,diğeri ise denizle tamamen birleşerek yok olmuş. Bursa taraflarındada renkli lepistesler olan bir yer mevcut, siz şimdi böyle bir konuyu dile getiriyorsunuz fakat bu millet işin suyunu çıkarır bu gün desek şurda şu var hücum eder neslini tüketirler malesef durum bu. Bu ülkede gölde sazan tutar gibi koilere benzeyen balıkların tutulduğu yerler var iş keşfetmekte vakit ve nakit ayırıp gezebilmekte oda pek mümkün olmuyor yoksa neler bulunur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2014 01:27
Hobici ticari farketmez, insanları meslekleriye hobileriyle yargılamamak gerek. İnsanoğlu çiğ süt emmiş yapan hertürlü yapıyor.Bu tip konularla yerel kaynaklarımız ve endemik türlerimiz kesinlikle yer ve konum olarak belirtilmemeli.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2014 00:06
Türkiye Göllerinde Yaşayan Balıklar
Bu konu daha önce açıldı, konu içerisinde de çok güzel paylaşımlar yapıldı. Paylaşımlara mevcut konudan devam edersek konu bütünlüğü açısından daha faydalı olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2014 18:31
Bence de doğru söylüyorsunuz ben bu balıkların akvaryumlarda beslenmesi taraftarıyım çünkü o ithal balıklardan bazıları daha güzel ve çoğu ısıtıcı istemiyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir