Ülkemize gelen ilangi adındaki canlıların gerçek türünün araştırılması
ve sarıdan turuncuya kaçan bir sarımtırak bir renkte, bunun olgunlukla oldugunu düşünmüştüm.
Araştırmalarım sonucu stadel airfısh ve birçok Almanya firmasında tropheus ilangi yellow
yok artık. Afrika ithalatında gelen türler inceledigim forumlarda orenge ilangi deniliyor, bazı yazılarda
ilangiye yakın türler yayılıyor dünyaya. Sebebi ise ilanginin nesli tükenmesi imiş.
Türkiye'de ithalaltçılara sordum sorduklarımın hepsi yanlış bilmektesin dediler, birtek deepseapet onay verdi. O renge ilangi gelmekte Afrika'dan diyerek.
Forum sakinleri sizlerden sorum araştırmalarım dogru mudur, yanlış mı. ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Selamlar; Böyle bir konudan inanın bilgim yoktu ama farklı bir konu yakalamışsınız yanlız orange ilangi adı tuhaf çünkü renk formasyonu çok iyi olmayan ilangilerde bu renk formasyonuna sahip oluyor diye düşünüyorum. Ayrıca iyi bir ilangi yellow kolonisi düşünün yavruluyorlar ve yavruları ilerleyen süreçlerde anaçları gibi renk formuna kavuşamıyorlar sarıları hafif turuncuya kaçıyor bunlardamı orange ilangi oluyor. Değişik bir durum sonuçları merakla bekliyorum.
Gölde zaten hemen hepsi çıktıkları yerde birbiri ile kırılıyor bununda önüne geçilemez , hangisinin hangi rengi tam doğru o da bence tam biilinmiyor. Bence iki balık da ilangidir , ikisininde sahip olduğu renkler ilangiyi % 80 taşıyor ama hangisi orjinal ilangi belli değil , belki biri rrk ile kırıldı vucut rengi sapsarı belki biri kazumba ile kırıldı rengi koyu ama ilangi özelliklerini taşıyorlar.. Bu tamamen doğal bir olay onlar için , insanlar gibi düşünün uzun boylusu kısayla siyahı beyazla , şişkosu zayıf ile evlenip ne türlü varyeteler olabiliyor.. Siz melez bir insana melez insan siyaha siyah insan dersiniz o da ilangi ama anaç renkleri farklıdır.. Şuan koyu renkteki ilangiler meşhur demek ki ithal onlar gönderiliyor belki sarıların fiyatlarını artırmak için yapılan bir satış tekniğidir , kim bilebilir ki ithal edilen ülkede ne yöntemler uygulanıor ???? Bize tarıma önem veriliyor üretim artırılalım diyorlar ama hangi ürün olcağı uygulanan politikalar ile belirleniyor ? Bunlar tamamen stratejı tekniği bence..
Balıkları kendi yediğimiz balık örneğinden de düşünebilirsiniz , bazen hamsi bol oluyor bazen çupra bazen biri uzun bazen biri kısa ..Hani dönem dönem mevsim mevsim değşkenlik gösterebilir..
1990 İlangisi ile 2010 un İlangi arasındaki bu fark gerçekten çok fazla boşuna İlangi'ye İlangi (Yellow) isimini koyduklarını sanmıyorum.Altaki balığın gerçekten sarıları bariz belli fakat üstteki balıkla arasındaki farkın cevabı,Burada son 20 yılda balıklara nasıl zarar verdiğimiz gözlemlenebilir.Kim bilir Bugünün Kasakalawesi yarın İkola'ya benzerse şaşmayalım.(Burada kendi düşüncemi belirttim elbet benimde elimde F1 balıklar var.Bu konuda bende dahil duyarsızlığımı dile getirdim.
1990 İlangisi ile 2010 un İlangi arasındaki bu fark gerçekten çok fazla boşuna İlangi'ye İlangi (Yellow) isimini koyduklarını sanmıyorum.Altaki balığın gerçekten sarıları bariz belli fakat üstteki balıkla arasındaki farkın cevabı,Burada son 20 yılda balıklara nasıl zarar verdiğimiz gözlemlenebilir.Kim bilir Bugünün Kasakalawesi yarın İkola'ya benzerse şaşmayalım.(Burada kendi düşüncemi belirttim elbet benimde elimde F1 balıklar var.Bu konuda bende dahil duyarsızlığımı dile getirdim.[/QUOTE]
Chilanga ile mutlaka fark olacak ama nedir ben bilmiyorum.