UPS den neler yapılabilir? İÇERİ
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 00:37
Konuya en baştan başlamak isterim ;
Eşim facebook'ta balık bakıyormuş kendi akvaryumu yetmezmiş gibi arkadaşların akvaryumunu da temizliyormuş, sinirlendim Ankara Ulus halinden gittim 80*40*30 bombe camlı akvaryumum aldım içine 7 sarı prenses 8 yunus attık beslemeye başladık derken 2ay sonra bir arkadaş 100*50*50 akvaryum verdi 1 senedir bodrumunda kuru halde duruyormuş al senin olsun dedi hevesle kurdum işte ne olduysa o günden sonra oldu.
akvaryum su kaçırdı tüm teçhizat çöpe yenisini aldım tekrar ortalık havuz misali halılar suda yüzüyor sonra hallettim ama tecrübe kazandım ve tuttum bu makineyi yaptım.
özellikleri
1. SSR ye bağlı olduğundan kesinlikle akvaryumda su dolu olması gerekiyor aksi takdirde prizlere enerji vermiyor (ısıtıcı filtre hava motoru aydınlatma elektrik kesik olsa bile dahi)
2. belirlediğiniz saatte lambayı yakıp söndürebilirsiniz (bende sabah beyaz akşam mavi gece karanlık)
3. ısısını termostatla öğreniyoruz ayarladığım sıcaklıktan fazla çıkamıyor (termo kupul plastikten paslanma derdi salınım derdi yok)
4. elektrik kesildiğinde otomatik (fişten çekmelerde dahil) yedek akü devreye girer aydınlatma (LED) ve hava hortumu devreye girer balıklar havasız ve karanlıkta kalmaz. en az 12 saat elektrik kesintisine dayanabilir
5. tüm bunlar ekranda an be an uyarı olarak verilir elektrik kesilse bile yola devam
üzerinde çalıştığım ve bu projeye eklemek istediğim ısıtıcı ve iç filtre
iç filtre için bir kaç motor üzerinde çalışıyorum 12v
ısıtma için çok farklı bişi düşünüyorum (bilgisayar işlemcisi CPU) onu ısıtıp balıkları ısıtacağım
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 00:55
Çok güzel bir çalışma olmuş ellerinize sağlık.
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 19:12
Gördüğümüz akvaryum.com tarihindeki en güzel projelerden biri.
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2011 23:52
Tamam beni heyecanlandırdın ız birazda elektronik bilgimi sergileyim o zaman yakında ekrandaki yazılarla sizlere görsel show yapmak lazım. biraz vakit sıkıntım var. ama en yakın sürede video ile ayrıntılar gelecektir. bekleyin
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2011 17:45
Dahiyane bir çalışma,ben de elimden tüm işler gelir diye seviniyordum,bunu gördükten sonra asla
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2011 23:12
Super bir calisma olmus dahasida gelecege benziyor sabirsizlikla takip ediyorum ellerinize saglik biraz daha detay verirseniz harika olur.Tesekkurler.
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 00:34
Bence muhteşem hepimizin korktuğu gece uyurken ani elektrik kesintileri sonucu doğacak tüm hasarı ortadan kaldırıyor sanırım bence patentini almayı ihmal etmeyin dünyada bir çok örnekleri var bu işten ciddi paralar kazanabilirsiniz tebrik ederim
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2011 23:52
Cpu ile peltier arasında kıyaslama yapıcam