Üretim setleri ve filitrasyon çalışmam
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Fikir güzel fakat biraz daha açıklayıcı bir biçimde anlatabilirseniz daha iyi olur. Benim anladıgım kadarıyla üstte kalan akvaryum bir altta kalan akvaryuma, tabanından suyu çekerek iletecek. Özel tasarlanmıs bir boru sistemiylede yukarıdan gelen su bir alltaki akvaryumun borusundan direk aşagıya gidecek ve aynı zamanda bu pis suya borunun yanındaki su çekme yerlerindende diger pis sular eklenecek. Buraya kadar güzel gözüküyor fakat su çekme işleminde br dengesizlik olacagı düşüncesindeyim.
Eger gelen temiz suyu eşit bir şekilde akvaryumlara dagıtırsanız her akvaryum kendi içinde bir su taşması yaşayacak ve biriken su gidecek yer arayacak. Böylece cizdiginiz sistem dogru işleyebilir. Fakat bu sistemde en üstten eklenen su alttaki akvaryumlara pis suyunu boşaltacaktır.
Umarım sistemin çaısmasını dogru anlamısımdır.
Sadettin bey öncelikle selamlar.Yaklaşık 6 aydır bu tarz filtrasyonları araştırıyorum.Bence her akvaryumun çıkan pis su direk sump giden boruya aktarılsın ve sump tan çıkan temiz su her akvaryuma tek tek gönderilsin , yani yapılan çoğu yerin bu tarz yapıldığına bi kaç sefer şahit oldum.Saygılar
Sadettin bey öncelikle selamlar.Yaklaşık 6 aydır bu tarz filtrasyonları araştırıyorum.Bence her akvaryumun çıkan pis su direk sump giden boruya aktarılsın ve sump tan çıkan temiz su her akvaryuma tek tek gönderilsin , yani yapılan çoğu yerin bu tarz yapıldığına bi kaç sefer şahit oldum.Saygılar
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir