Uygun mudur?
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2007 17:23
Arkadaşlar akvaryumumda 6 adet 2-2.5 cm black kameron calvus beslemekteyim.Size sorum şu; akvaryumuma 4 girişli lale mercanı ve 2 küçük olmak üzere 4 deniz kabuğu koydum sizce uygun mudur?Yoksa balıklar büyüdüğündemi koysaydım?oooofff karasız kaldım yardımcı olurmusunuz... Necdet 2007-06-27 12:12:29
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2007 17:36
Koyduklarınız sorun yaratmaz. İçiniz rahat olsun hem balıklarınız kendilerine yuva edinirler. Ama görütüyü bozduysa çıkarın karar sizin.
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2007 17:42
Bu balıklar; o kabuk ve bahsettiğiniz mercanları, ileride üreme dönemine girince,yumurta döküp koruyacaklar ve yuva edinecekler. Zaten doğaların da gölün sığ kayalık kısımlarında yaşamaktalar. Kabuklara girmek için büyümeyi bekleyeceklerini sanmıyorum. İyi yapmışsınız Necdet Bey. Sağlıklı balıklar,iyi günler. Saygılar...
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2007 21:24
Bendede bu boy calvuslardan var,ancak kabukları şimdiden koymadım,içine girince pek çıkmıyorlar yeme bile gelmeyebiliyorlar,bu yüzden birazdaha büyüyünce kabukları koymayı düşünüyorum.
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2007 16:01
Arkadaşım balıkların daha küçük. Pekcan arkadaşımızın dediği gibi bu boydaki Black calvuslar için kabuk bence zararlı. İçine girip sıkışabilirler. Ayrıca kabuğa girip yem yemezler istediğiniz gibi besleyemezsiniz. 5-7 cm olana kadar kabuk koymanızı tavsiye etmem.