Uysal Tanganyika
Bende brikardi ailesi ve diğer akvaryumda lelupiler var.
Fakat bunlar çok ürkek, nerdeyse 1sene oldu ama hala alışamadılar mı, yapıları mı böyle bilmiyorum. Zaten bu saatten sonrada alışamazlar. Akavaryuma yanaşmaya gelmiyor, anında dağılıyorlar. Buaralar tropheus veya calvus düşünüyorum, acaba bunlar da ürkek midir? Astranot için çok uysal elden bile yem yiyomuş diyolar, buna yakın yada bunun gibi tanganyika türü var mı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hem tanganyika hemde elimden yesin istiyorsanız Hikmet Beye katılarak tropheus diyorum. Calvuslarda elinizdeki mevcut balıklar gibi çekingen bir tür. Saygılar...
Merhabalar Kadir Bey, hiç ürkmeden demişsiniz ama Ahmet Bey astronota benzer şekilde elden yem yiyen diye sormuş. Sizin gönderdiğiniz videoda ise; balıklar yem ile birlikte suya daldırılan elin hareketsiz bir şekilde kalmasından sonra balıklar yavaş yavaş yeme yaklaşıyorlar ve en küçük bir titremede kaçışıyorlar. Dikkat ettiyseniz balıklar kısa aralıklarla yeme geliyorlar. (O kadar kalabalık olmalarına rağmen!) Halbuki bildiğimiz gibi tek başına bile olsa bir astronot siz daha akvaryuma yöneldiğinizde sizi tanıyıp cama yaklaşır, birde yemi zıplayacağı bir mesafeye yakşaltırın hele....! Culuk...!