Vatoz elma salyangozu kabuğun kırıyor
[/QUOTE]
Yumurta kabuğu kullanın. Salyangozun kabuğunu onarmasında yardımcı olacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=Josephwk]Yumurta kabuğunu kullanacağım. Ayrıca elimde yaklaşık bir yıl önce ölmüş elma salyangozu kabuğu var. Onu kullansam olur mu? Daha yararlı olmaz mı ?[/QUOTE]
Bugüne kadar salyangoz kabuğu yediklerini görmedim. Pişmemiş yumurta kabuğu kullanmanızı tavsiye ederim. Yumurtayı herhangi bir şeyde kullanın ve kabukları sudan geçirerek kurumaya bırakın. Daha sonra kullanabilirsiniz. Hatta toz olarak veren arkadaşlarımız da var.
Bu konudan yararlanabilirsiniz.
http://www.akvaryum.com/Forum/salyangoz_yumurtalarini_cikartma_aparati_k457348.asp
Sinan AYHAN bey'in tavsiyesidir.
[QUOTE=Josephwk] Mehmet Abi annem akvaryumun kapağını açmama kızıyor ( suya mayalı sistemi döküp 4 balığı öldürdükten sonra normal) ben suya yumurta kabuğu soksam beni yer. Acaba salatalığı su içinde bırakıp suya iyice suyunu saldıktan sonra. Zaten suyunu saldığı zaman %10 u gibi birşey kalıyor. Suyu akvaryuma koysak.[/QUOTE]
Bana yazdın herhalde ama isim karışıklığı oldu =)
Bitkisel besinler tabiki gerekli salyangozlar için. Ama kabuğunu onarmasında yardımcı olmak için kalsiyum takviyesi yapman gerekir. Bu da yumurta kabuğunda var.
[QUOTE=Josephwk]Evet size yazacaktım yanlış oldu. Tamam o zaman annem evde yokken yapacağım mecburen.[/QUOTE]
Daha iyisi annene bu siteyi tanıt bence =)