Vatoz için sabit salatalık.
İhtiyacınız olan, yeterli uzunlukta bir hortum, 1-2 tanede vantuz.
Resimlerde görüldüğü gibi oldukça kolay bir sistem, forumdaki diğer vatoz için sabit salatalık türlerine elinizdeki malzemeye göre bir alternatif olabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ben vatozuma salatalık atıyordum, ama yem hep suyun üstünde duruyordu.Bu yüzden çıkarmak zorunda kalıyorumdu.Paylaşım için teşekkürler...Kolay gelsin.
Saygılar,
[quote=Strefrextor]Salatalığın batmadan durmasını ben sağladım. Önce bir bardağın içine yarısına kadar su doldurdum ve bir dilim salatalığı attım. Bi baktım salatalık tekrar koyduğum gibi su yüzeyine çıktı. Tekrar parmağımla ittirdim gene çıktı. Şimdi birincisi şöyle düşündüm. bir maddenin suyun üstüne çıkması için o maddeden daha az yoğunlukta olması gerekir. Salatalığın yoğunluğu sudan az olamazdı .. Sonra ikinci olanakta salatalık diliminin içinde hala oksijen bulunmasıydı. Bardağın içinde salatalığı ortasından sağından solundan bastırarak içindeki havanın çıkmasını sağladım. bastırdığım yerden baloncuklar çıkıyordu. Ardın bu işlemi suyun dibinde kalacak hale gelene kadar yaptım. Sonra aldım ve akvaryumun içerisine bıraktıımm . :)
İşte böyle. [/quote]
Vatzolar bölümündeki bir konuya yazdığım cevap..Öyle uğraşmak yerine bunu tercih ederim
slm arkadaşlar size bişi sorcam daha yeni sayılırım vatozlara neden salatalık koyuluyor anlayamadım bir türlü yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler sağlıklı balıklar.
saygılarımla...
Konu; biraz daha uğraşırsak gündeme oturucak.
Peki üstadım Hakan; Salatalıkları resimdeki gibi kabuğunu soymalımıyız? Hani bütün vitamini kabuğundadır misali, soymadan akvaryuma ilave etsek bir mahsuru olurmu?