Vatozlar Çiftleşiyor mu?
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2014 23:22
Hayırlı akşamlar
Bir adet damızlık erkek vatoz ve bir adet dişi damızlık vatoz bulunan akvaryuma yaklaşık bir saat önce damızlık dişi vatoz ekledim. Erkekle, yeni eklediğim dişi bir tane küpün başında sanki kavga ediyor gibi dişi girmeye çalışıyor erkek çıkartıyor erkek girmeye çalışıyor dişi çıkartıyor birbirlerini altında üstünde yaklaşık on dakikadır böyle. Çiftleşiyorlar mı kavga mı ediyorlar ne yapıyor bunlar? Yeni dişi fazlaca şişman gibi geldi aldığım arkadaş "bana karnı dolu gibi geliyor" demişti ancak aldığım yerde yanında erkek vatoz yokmuş erkek olmadan karnı yumurta dolabilir mi?
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=VJi9x4PHJNQ&feature=youtu.be[/VID]heroglu 2014-11-04 12:22:13
Bir adet damızlık erkek vatoz ve bir adet dişi damızlık vatoz bulunan akvaryuma yaklaşık bir saat önce damızlık dişi vatoz ekledim. Erkekle, yeni eklediğim dişi bir tane küpün başında sanki kavga ediyor gibi dişi girmeye çalışıyor erkek çıkartıyor erkek girmeye çalışıyor dişi çıkartıyor birbirlerini altında üstünde yaklaşık on dakikadır böyle. Çiftleşiyorlar mı kavga mı ediyorlar ne yapıyor bunlar? Yeni dişi fazlaca şişman gibi geldi aldığım arkadaş "bana karnı dolu gibi geliyor" demişti ancak aldığım yerde yanında erkek vatoz yokmuş erkek olmadan karnı yumurta dolabilir mi?
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=VJi9x4PHJNQ&feature=youtu.be[/VID]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2014 08:50
Hüseyin kardeşim ben Burdur'dan serdar.Valla video da ben balıkları farklı tür gibi gördüm ama yanlış görmediysem.
Ama şunu söyleyeyim balıklar pek çiftleşiyor gibi görünmüyor.Daha çok kavga ediyor gibiler.
Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2014 09:35
Farklı derken serdar hocam boynuzlu olan kesin cüce vatozda diğeri hangi tür onu yeni aldım cüce vatoz diye sattılar ama kandırıldım mı acaba.
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2014 16:53
Eğer erkeğiniz küp içerisinden çıkmıyor ise muhtemelen yumurtaları bekliyordur. Bir müddet daha gözlemleyiniz. . eğer değişiklik olmaz ise fener yardımı ile küpün içine bakın ve burada yumurtaları görebilirsiniz
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2024 00:06
Dişinin karnı mis gibi yumurta dolmuş. Erkek yumurta dökmesi için sıkıştırıyor ancak küp girişi videoda da görüldüğü üzere vatozun girişine uygun olmadığından dişi yumurtayı geciktiriyor. Muhtemelen küpün açısı değiştirildikten sonra yumurtaları küpe dökmüştür. Cüce vatozlar erkek olmadan da yumurta tutarlar ancak dökmezler. Ben de geçen ay dişi için erkek aldım. Aynı gün yumurtalarını küpe boşalttı..[EDIT]jollyjoker,2024-05-30 00:07:50[/EDIT]
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2024 08:36
[QUOTE=jollyjoker]Dişinin karnı mis gibi yumurta dolmuş. Erkek yumurta dökmesi için sıkıştırıyor ancak küp girişi videoda da görüldüğü üzere vatozun girişine uygun olmadığından dişi yumurtayı geciktiriyor. Muhtemelen küpün açısı değiştirildikten sonra yumurtaları küpe dökmüştür. Cüce vatozlar erkek olmadan da yumurta tutarlar ancak dökmezler. Ben de geçen ay dişi için erkek aldım. Aynı gün yumurtalarını küpe boşalttı..[/QUOTE]
Hocam konuyu nereden buldun 10 yıl olmuş konu kapanalı. [:?]
Bu arada vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler.[EDIT]Muhammedcay,2024-05-31 08:37:33[/EDIT]
Hocam konuyu nereden buldun 10 yıl olmuş konu kapanalı. [:?]
Bu arada vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler.[EDIT]Muhammedcay,2024-05-31 08:37:33[/EDIT]