Vatozlar İçin Ev Yapımı Yem Tarifim
Arkadaşlar öncelikle yem yapıldıktan sonra yosun gibi kokuyor.Ben aldığım yemlere kötü kokuyor derdim ama bu tarif biraz daha kokulu bilginiz olsun.
Ana malzemeler:
En önemlisi evde ortalığın kirlenmesine yorum yapmayacak bir eş.Mümkünse yem yaparken eşler evde olmasın.Yoksa akşam haberlerine manşet olursunuz
- 1 adet orta boy salatalık
- 1adet orta boy kabak
- Benim havuçlar küçük olduğu için 2 adet koydum ama varsa 1 adet büyük boy havuç yeterli
- 5 - 6 yaprak marul
- 7 - 8 yaprak ıspanak
- 1 avuç (ortalama 50 adet ) bezelye
- 3 adet karides (Protein takviyesi)
- 2 silme yemek kaşığı mısır unu
- 1 tatlı kaşığı jelatin
- 2 tatlı kaşığı saf %100 toz spiriluna
- Salçalık kırmızı biber(Ben bulamadım ama olsaydı iyi olurdu.Çünkü benim vatozlar bayılıyor.)
- 3 diş sarımsak
- 1 veya 2 adet bıldırcın yumurta kutusu.
- 1 paket küçük boy kilitli dolap poşeti
- 1 adet alüminyum folyo
Neys geçelim tarife:
Öncelikle kabak havuç ve salatalığın kabukları soyulur.
Daha sonra kabukları soyulan kabak havuç salatalık marul ve ıspanaklar haşlanmak üzere tencereye konulur.Yalnız yaklaşık 5 dakika sonra marul ve ıspanakları çıkarmak gerekiyor.Yoksa erir giderler.
Diğer kabak havuç ve salatalık yaklaşık 15 dakika iyice haşlanır.Haşlandığını anlamak içinde çatalı batırın.Eğer çatal saplanmadan rahatça çıkarsa malzemeler haşlanmış demektir.
Ben bezelyelere kaynar su koyarak kabuklarının soyulmasını sağladım.
daha sonra tüm malzemeleri karıştırmak için ayrı bir kaba aldım.
Tüm malzemeler iyice birbirine karışsın diye azar azar rondodan geçirdim.
Önce haşlananları rondodan geçirdim.
Daha sonra karidesi tek başına rondodan geçirdim.İyice geçirmek gerekiyor.
daha sonra tüm malzemeleri rondoda çok iyi karşacak şekilde karıştırdım.Spirilunayı jelatini ve mısır ununu koyarak bir kere daha karıştırdım.
Arkadaşlar bolca karıştırmak gerekiyor ki parçalı malzeme kalmasın.Ne olur ne olmaz.
Zaten tüm bu malzemeler karıştığı zaman kınaya benzer yemyeşil kokulu bir görüntü oluşuyor.
Bu karışımı dondurmak için ben bıldırcın yumurtasının kutularını kullandım inanın süper oldu.Zaten resimlerde görünüyor.
Kutuların her bir gözünü doldurdum.Zaten bir göz bana 1 gecelik yemi sağlıyor.Kutu zaten 24 lü.
Zaten bu tarifteki yemi yaptığınız zaman en az 3 kutu gerekli olması gerekiyor.
Artan yemleri alüminyum folyoya ince bir tabaka halinde sererek kapatıp kilitli poşetlerin içine koyun.Onuda buzluğa açın.Cips yem gibi.Havalar güneşli olsaydı kurutacaktım ama malesef onu da dondurmak zorunda kaldım.Bu arada acaba kendi yemlerimizden de koysak olur mu diyen arkadaşları duyar gibi oluyorum.Yem yapan arkadaşlar kullanılmaması gerektiğini söyledi.Suyu çok kirletiyormuş çünkü.Yoksa elimdeki yaklaşık 8 çeşit yemi koymak isterdim.
Değerli arkadaşlar herkes ithal yemlere dünya para veriyor şahsım dahil.Bu yemler doğal yemdir.Etkisi uzun vade de elbet olacaktır.Hani derler ya yaşlı olupta demir gibi olan insanlara "ESKİ TOPRAK".İşte bu yemlerde inşallah balıklarımızı eski toprak yapar.Hatta bir arkadaş artık yem almıyorum kendi yemimi kullanıyorum diyordu.İnşallah bu akşam ilk denemeyi yapacağım.Tabiki bu denemeyi yaparken kademeli olarak önce azar azar deneyeceğim alışsınlar diye.Daha sonra ithal yemlere inşallah elveda derim.
Son olarak arkadaşlar umarım bir faydam olur herkes yararlanır.Herkesten Allah razı olsun resimler alttadır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
siz bu tarifin içinden etli ürünleri çıkarırsanız hazırlayacağın yem tamamen bitkisel olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir